7ήμερη Εκδρομή: ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ – ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ 23 - 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024

  • Μια εκδρομή στους ανεξερεύνητους παράδεισους των τρεχούμενων νερών, των καταρρακτών και της άγριας ομορφιάς των Τζουμέρκων που ορθώνονται αγέρωχα μεταξύ των νομών Άρτας / Ιωαννίνων 

  • Συγκλονιστικές εμπειρίες στα μοναδικά Ζαγοροχώρια όπου φιγουράρει το βαθύτερο φαράγγι του κόσμου με τα πιο κρυστάλλινα νερά στην Ευρώπη

  • Περιηγήσεις/ ξεναγήσεις στους απαράμιλλους πολιτισμικούς θησαυρούς της Ηπειρωτικής πρωτεύουσας και στο Νησάκι της λίμνης Παμβώτιδας

  • Εμπειρία ζωής με κατάβαση ποταμού ( rafting) στον Άραχθο με το μεγαλύτερο τοξωτό γεφύρι στα Βαλκάνια  

 

ΠΤΗΣΕΙΣ Aegean

23/7 Α3547 Λάρνακα - Θεσσαλονίκη 12:55 – 14:55

29/7 Α3544 Θεσσαλονίκη – Λάρνακα 19:00 - 20:50

 

ΔΙΑΜΟΝΗ: 2 Ιωάννινα, 4 Τζουμέρκα (Άγναντα, Καταρράκτης) 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

1η μέρα: ΛΑΡΝΑΚΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας, περίπου δύο ώρες πρίν από την πτήση μας για Θεσσαλονίκη. Επιβίβαση στο λεωφορείο και δια μέσου της υπερταχείας Εγνατίας οδού φθάνουμε στο μεγαλύτερο βλαχοχώρι της Ελλάδας, το Μέτσοβο στα 1200 σε μαγευτική ελατοσκέπαστη πλαγιά της Πίνδου, όπου κάνουμε σταθμό για μεσημεριανό γεύμα και περιήγηση στα κυριότερα αξιοθέατα. Συνεχίζοντας, φθάνουμε στο ξενοδοχείο μας στα Ιωάννινα. Τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Ελεύθερος χρόνος για χαλάρωση. Το απόγευμα επίσκεψη στο κέντρο της πόλης. Ελεύθερος χρόνος. Για όσους το επιθυμούν μετάβαση με βάρκα στο διπλανό Νησάκι της Παμβώτιδας Λίμνης και πεζή βόλτα για γνωριμία με την πλούσια ιστορία του, τα εξαιρετικά μνημεία με την εμβληματική Μονή Φιλανθρωπινών και το Μουσείο του Αλή Πασά όπου εξιστορείται η πολυκύμαντη ζωή του με το τραγικό τέλος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυχτέρευση. 

μέρα: ΑΡΙΣΤΗ – ΠΑΠΙΓΓΟ – ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ ΒΙΚΟΥ 

Μετά το πρόγευμα ξεκινούμε την εξόρμηση μας στα Ζαγοροχώρια. Περνώντας το Μονοδένδρι θα θαυμάσουμε με κομμένη την ανάσα από τη θέση Οξυά το φαράγγι του Βίκου το βαθύτερο της Ευρώπης, με βάθος 1000 μέτρα, μήκος 20 χιλιόμετρα και και πλάτος 30-100 μέτρα. Σταματούμε σην κεντρική πλατεία του χωριού για πεζή βόλτα μέχρι το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής που κρέμεται σε ύψωμα για να δούμε από άλλη οπτική γωνία το φαράγγι. Κατηφορίζοντας θα σταματήσουμε να αποθανατίσουμε το επιβλητικό μονότοξο γεφύρι του Κόκκορου ή Νούτσου. Προχωρώντας φθάνουμε στην αρχόντισσα Αρίστη στα 500 μέτρα υψόμετρο. Σταθμός για χαλάρωση στην κεντρική πλατεία με φόντο τους βουνόβραχους της Αστράκας. Κατηφορίζουμε προς τη γέφυρα του Βοϊδομάτη (σημείο εκκίνησης του αθλήματος της κατάβασης ποταμού [rafting]) και ανηφορίζοντας σε φιδοειδή δρόμο φθάνουμε στο Πάπιγγο στα 900 μέτρα, προστατευόμενος οικισμός ιδιαίτερου κάλλους. Θα αντικρύσουμε του πύργους της Αστράκας σε ένα συναρπαστικό τοπίο άγριας ομορφιάς στον ορεινό όγκο της Τύμφης. Στον δρόμο για το μικρό Πάπιγγο θα δούμε τις Οβίρες Ρογκοβού, φυσικές λιμνούλες («κολυμπήθρες») που σχηματίζονται σε γραφική ρεματιά και μοναδικά πέτρινα παραδοσιακά σπίτια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυχτέρευση. 

3η μέρα: ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΗΣ – ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ

Πρόγευμα. Θα γνωρίσουμε τα κυριότερα αξιοθέατα των Ιωαννίνων και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στο κέντρο της πόλης.

• Σπήλαιο Περάματος με εξαιρετικούς σταλαχτίτες/ σταλαγμίτες και εντυπωσιακούς σχηματισμούς εκατομμυρίων ετών

• Μουσείο κέρινων ομοιομάτων Βρέλλη με μορφές της Ελληνικής Επανάστασης 1821 και εμβληματικά ιστορικά πρόσωπα

• Καστροπολιτεία Ιτς Καλέ με τον τάφο του Αλή Πασά, το Βυζαντινό Μουσείο, το σύγχρονο μουσείο Αργυροχοίας και το Δημοτικό Λαογραφικό/ Εθνογραφικό Μουσείο.

Το απόγευμα αφήνουμε την Ηπειρωτική πρωτεύουσα και <<σκαρφαλώνουμε>> στα Τζουμέρκα ή αλλιώς Αθαμανικά Όρη που διαπερνούν τους νομούς Ιωαννίνων και Άρτας και αγκαλιάζουν ένα σύνολο πανέμορφων χωριών. Τοπία άγριας ομορφιάς, με πετρόκτιστα χωριά, μοναστήρια και εκκλησιές κρεμασμένες σε σπήλαια και βράχους. Ποτάμια, φαράγγια, καταρράκτες, συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό, συναρπαστικό για τους λάτρεις των βουνών και τους πάσης φύσεως φυσιολάτρες. Φθάνουμε στα χωριά Άγναντα και Καταρράκτης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχεία μας. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε τα θρησκευτικά/πολιτιστικά δρώμενα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την εορτάζουσα Αγία Παρασκευή.

4η μέρα: ΜΟΝΗ ΚΗΠΙΝΑΣ – ΠΡΑΜΑΝΤΑ – ΚΑΛΑΡΡΥΤΕΣ – ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΝΕΜΟΤΡΥΠΑΣ

Μετά το πρόγευμα ξεκινάμε για το κεφαλοχώρι των Τζουμέρκων τα Πράμαντα αμφιθεατρικά χτισμένοστα 840 μέτραπνιγμένο στο πράσινο, που αυτη τη μέρα φοράει τα καλά του για τους εορτασμούς της προστάτιδας του Αγίας Παρασκευής. Χαραχτηριστικά γνωρίσματα η πλακόστρωτη πλατεία, ο υπεραιονώβιος πλάτανος με την ιστορική βρύση «Αράπης» την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, τα περίτεχνα καφενεία και τα ταβερνάκια του χωριού με παραδοσιακές ηπειρώτικες γεύσεις (κρέατα, πίτες και γλυκά) Συνεχιζουμε για επίσκεψη/ προσκύνημα στη Μονή Κηπίνας του 1212 μ.χ. κυριολεκτικά γαντζωμένη σε σχισμή απόκρημνου βράχου μιάς χαράδρας κοντά στη θέση Χριστοί. Είναι αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Ο μικρός ναός της μονής είναι κατάγραφος με αγιογραφίες του 17ου αιώνα. Το ρόλο της στέγης παίζει ο συμπαγής βράχος που έχει λαξευτεί με τέχνη ώστε να σχηματίζει ένα τέλειο θόλο. Προχωρώντας προσεγγίζουμε τις πηγές Κουιάσα μια τοποθεσία απείρου φυσικού κάλλους με πολλά τρεχούμενα νερά που καθηλώνει με την ομορφιά της και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Χρόνος για καφέ και εύκολη παραποτάμια πεζοπορία σε διαδρομή κατά μήκος του Καλαρρύτικου ποταμού αντικρίζοντας το πέτρινο γεφύρι, λιμνούλες και μικρούς καταρράκτες. Στη συνέχεια φθάνουμε στο χωριό Καλαρρύτες, το πέτρινο στολίδι της Ηπείρου με επιβλητικά αρχοντικά και τόπο καταγωγής του ιδιοκτήτη του διάσημου οίκου BVLGARI. Θα δούμε τον Ναό του Αγ. Νικολάου και για όσους το επιθυμούν το ιδιωτικό λαογραφικό μουσείο Γκολφινοπούλου καθώς και το μουσείο αργυροχρυσοχοΐας. Στα τρία χιλιόμετρα από τα Πράμαντα, δυτικά της Στρογγούλας και σε υψόμετρο 900 μέτρων θα επισκεφθούμε το σπήλαιο «Ανεμότρυπα» με μοναδικούς σμιλευμένους χρωματιστούς σταλαγμίτες και τρεις λιμνούλες σε αποχρώσεις του γκρι, του ορείχαλκου και του άσπρου, που έχουν σχηματιστεί με την πάροδο των χρόνων, συνθέτοντας ένα ονειρικό περιβάλλον φανταστικών προσώπων και αρχιτεκτονικών αριστουργημάτων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Παρακολούθηση των εκδηλώσεων για το πανηγύρι στην πλατεία των Αγνάντων. Διανυχτέρευση. 

5η μέρα: ΑΓΝΑΝΤΑ

Πρόγευμα. Αρχίζουμε το οδοιπορικό μας με κατεύθυνση τα Κατσανοχώρια που σφιχταγκαλιάζονται με τα Τζουμέρκα. Στάση στο επιβλητικό μονότοξο γεφύρι της Πλάκας για να αποβιβασθούν όσοι έχουν διευθετήσει να επιδοθούν στο άθλημα της κατάβασης ποταμού (rafting) στον Άραχθο. Προχωρώντας φθάνουμε στο Ελληνικό Ιωαννίνων για προσκύνημα στην Ιερά Μονή Τσούκας η οποία ιδρύθηκε το 1190 από τον αυτοκράτορα Ισαάκιο Άγγελο, σε υψόμετρο 760 μέτρων, με εξαιρετική θέα την χαράδρα του Άραχθου. Για όσους το επιθυμούν, επίσκεψη στο μουσείο σύγχρονης τέχνης Θεόδωρος Παπαγιάννης που φιλοξενείται στο δημοτικό σχολείο του χωριού όπου φοίτησε ο ίδιος ο καλλιτέχνης. Τα έργα θα σας εντυπωσιάσουν, θα σας προβληματίσουν μα πάνω από όλα θα σας μυήσουν στον τρόπο ζωής της Ηπείρου. Σταθμός για γεύμα σε ταβέρνα της περιοχής. Προεσεγγίζοντας στο βύθισμα του ποταμού Άραχθου σταματούμε για να θαυμάσουμε το μεγαλύτερο μονότοξο γεφύρι των Βαλκανίων που δεν είναι άλλο από το επιβλητικό πετρόχριστο Γεφύρι της Πλάκας, ύψος 21 μ. και άνοιγμα κάμαρας 40 μ. που ορθώνεται αγέρωχο στον Άραχθο ποταμό γοητεύοντας τους επισκέπτες. Χρόνος για να απολαύσουμε τον καφέ μας παρέα με τη μοναδικότητα του τοπίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε στην κεντρική πλατεία των Αγνάντων τα παραδοσιακά δρώμενα "Καγκελάρι" με χορούς και μουσικές. Διανυχτέρευση. 

6η μέρα: ΘΕΟΔΩΡΙΑΝΑ – ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΣΟΥΔΑΣ – ΒΟΥΛΓΑΡΕΛΙ

Πρόγευμα. Αναχώρηση για το εντυπωσιακότερο θέαμα των Τζουμέρκων, τους δίδυμους καταρράκτες Σούδας. Διασχίζοντας το χωριό Κυψέλη όπου θα σταματήσουμε για καφέ και ακολούθως το Βουλγαρέλι, φθάνουμε στα Θεοδώριανα. Πρόκειται για παραμυθένιο χωριό φωλιασμένο στις ανατολικές πλαγιές των Τζουμέρκων στα 960 μέτρα, επονομαζόμενο ως «πρωτεύουσα του νερού», λόγω των δεκάδων πηγών που αναβλύζονται γύρω του και στην γειτνιάζουσα καταπράσινη περιοχή με έλατα, κέδρους, πλατάνια και καρυδιές. Για να απολαύσουμε το μοναδικό τοπίο με τους δίδυμους Καταρράκτες της Σούδας θα διανύσουμε μια πεζοπορική διαδρομή περίπου 15-20 λεπτών αλλά θα αποζημιωθούμε πολλαπλώς καθώς το μοναδικό υπερθέαμα κυριολεκτικά κόβει την ανάσα. Συνεχίζοντας θα επισκεφθούμε το πανέμορφο Βουλγαρέλι με τη Βυζαντινή Κόκκινη Εκκλησία του 1281, που βρίσκεται τρία χιλιόμετρα εξω από το χωριό. Στην πλατεία θα ξεδιψάσουμε από τις διασημες βρύσες Κρυστάλω και Αρχόντω με τα 4 και 7 στόματα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυχτέρευση.

7η μέρα: ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΛΑΡΝΑΚΑ

Πρόγευμα. Παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής. Κατηφορίζοντας προς Ιωάννινα, εισερχόμαστε στην υπερταχεία Εγνατία οδό φθάνοντας στην Θεσσαλονίκη με ενδιάμεσες στάσεις. Ελεύθερος χρόνος για να χαρούμε τη ''νύμφη του θερμαικού''. Μετάβαση στο αεροδρόμιο Μακεδονία για την πτήση της επιστροφής μας στην Κύπρο. 

  

[Σημ.: Η σειρά εκτέλεσης των διαδρομών μπορεί να αλλάξει χωρίς να παραλειφθεί οτιδήποτε από το πρόγραμμα.]

 

ΤΙΜΗ ΑΝΑ ΆΤΟΜΟ:

ΔΙΚΛΙΝΟ

€ 790

ΤΡΙΚΛΙΝΟ

€ 760

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
€ 990

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

• Aεροπορικό εισιτήριο, φόροι αεροδρομίων

• Μία βαλίτσα 23 κιλά, μία χειραποσκευή καμπίνας 8 κιλών και μία τσαντούλα χειρός/ώμου

• Διαμονή δυο βράδυα στο ξενοδοχείο Epirus Palace 5* στα Ιωάννινα με ημιδιατροφή και τέσσερα βράδυα στα ξενοδοχεία, Αιθέρες Τζουμέρκων στον Καταρράκτη www.etherestzoumerkon.gr και Αρχοντικό Τζουμέρκων στα Άγναντα www.archontikotsoumerkon.gr με πρόγευμα

• Περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο βάσει του προγράμματος

• Αρχηγός/συνοδός

• ΦΠΑ.

                       

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

• Φόρος κλιματικής αλλαγής που πληρώνεται βάσει νόμου απευθείας στα ξενοδοχεία, είσοδοι σε θεάματα, μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και ό,τι αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο. 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: τηλ. Ινστιτούτου 96 674383 και Skylab Travels - Λευκωσία 22 775639 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ: Προκαταβολή € 250 ευρώ ανά άτομο και εξόφληση, το αργότερο, 21 ημέρες πριν από την αναχώρηση στον λογαριασμό SKYLAB TRAVELS Hellenic Bank 131-01-304803-01.

Για ηλεκτρονικές καταθέσεις ΙΒΑΝ CY320050 0131 0001 3101 30480301  [Στην κατάθεση να αναγράφεται  απαραίτητα το ονοματεπώνυμο του ταξιδιώτη]

Aπαραίτητα στοιχεία: Φωτοτυπία ταυτότητας/διαβατηρίου, αριθμός κινητού τηλεφώνου, ηλεκτρονική διεύθυνση [email]

 

Προυποθέσεις και όροι συμμετοχής στις ιστοσελίδες www.skylabtravels.com και www.iep.org.cy .

 

 


Print   Email