7ήμερη Εκδρομή: ΚΥΘΗΡΑ – ΜΑΝΗ – ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ – ΑΘΗΝΑ 12 - 18 Ιουλίου 2024

  • Μια αλλοιώτικη εκδρομή σε μυστηριακούς τόπους των έντονων αντιθέσεων

  • Σαγηνευτικές διαδρομές σε βουνό – θάλασσα, περιηγήσεις σε σπάνιους πολιτισμικούς θησαυρούς και ευχάριστες βόλτες στη κοσμοπολίτικη Καλαμάτα

  • 3ήμερο συναρπαστικό οδοιπορικό στα χιλιοτραγουδημένα Κύθηρα με τα 300 εκκλησάκια, τα απότομα νησιώτικα βουνά με μαγευτική θέα και τις αλλόκοτες παραλίες που καθηλώνουν τον επισκέπτη

  • Χρόνος για ψώνια και βόλτες στο κέντρο της Αθήνας

 

ΠΤΗΣΕΙΣ SKY EXPRESS

12/7 GQ 607 Λάρνακα – Aθήνα 7:00 - 8:45

18/7 GQ 602 Aθήνα – Λάρνακα 19:10 - 20:45

 

ΔΙΑΜΟΝΗ: 2 Καλαμάτα, 3 Κύθηρα, 1 Αθήνα

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

1η μέρα: Λάρνακα – Αθήνα – Ισθμός – Νεάπολη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Πτήση για Αθήνα. Επίβιβαση στο λεωφορείο με κατεύθυνση την Κόρινθο. Κάνουμε στάση στον Ισθμό για χαλάρωση/καφέ και απαθάνατιση της διώρυγας της Κορίνθου. Συνεχίζοντας μέσω της υπερταχείας οδού Κορίνθου- Καλαμάτας προσεγγίζουμε τη Μεγαλόπλη και ανηφορίζοντας φθάνουμε στο εκκλησάκι της Αγίας Θεοδώρας Βάστας με τις 16 βελανιδιές να ξεφυτρώνουν μέσα από τους πέτρινους τοίχους και τη στέγη αφήνοντας άφωνο τον επισκέπτη. Μετά το προσκύνημα μας, θα επισκεφθούμε τον εν ενεργεία νερόμυλο του Νικόλα λίγα μέτρα πιό κάτω, δίπλα στο ποταμάκι, όπου θα έχουμε χρόνο για καφέ / σνακ / φαγητό. Προχωρώντας φθάνουμε στην Καλαμάτα την πόλη με τα χίλια πρόσωπα με το κοσμοπολίτικο παραθαλάσσιο μέτωπο υπό την ευλογημένη σκιά του αγέρωχου Ταύγετου. Τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα στην μεγάλη πλατεία με τα κάθε λογής μαγαζιά και στο διπλανό ιστορικό κέντρο με τις ονομαστές ταβέρνες και τα σπουδαία μνημεία με φόντο το ενετικό κάστρο που δεσπόζει στον διπλανό λόφο. Διανυχτέρευση.

μέρα: Καλαμάτα – Περιήγηση Ιστορικού Κέντρου

Πρόγευμα. Πεζή επίσκεψη στο ιστορικό κέντρο της Καλαμάτας. Γνωριμία με τη βυζαντινή εκκλησία των Αγίων Αποστόλων του 10ου αιώνα σύμβολο της πόλης όπου τελέσθηκε στις 23 Μαρτίου 1821 η δοξολογία για την απελευθέρωση της Καλαμάτας. Λίγο πιό πάνω θα δούμε τον μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής που φιλοξενεί τη θαυματουργή εικόνα της "Παναγίας Υπαπαντής πολιούχου της Καλαμάτας. Προχωρώντας πεζή θα επισκεφθούμε το Μοναστήρι Καλογραιών του 1796 αφιερωμένο στον Άγιο Κωνσταντίνο και την Αγία Ελένη. Ανθεί η κατεργασία του μεταξιού που έδωσε ώθηση στη μεταξοϋφαντική τέχνη και τα μεταξωτά κεντητά άμφια, τραπεζομάντιλα, κουρτίνες και κυρίως το διάσημο μεταξωτό Καλαματιανό μαντήλι, για το οποίο η μονή έχει λάβει πολλά βραβεία και επαίνους. Προχωρώντας θα δούμε το φράγκικο κάστρο που δεσπόζει σε ύψωμα με πανοραμική θέα της πόλης. Επίσκεψη στο μοναδικό μουσείο Παραδοσιακής Φορεσιάς Βικτώρια Καρέλια και το σπουδαίο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας. Ελεύθερος χρόνος για ψώνια και ελεύθερες δραστηριότητες. (Λίγο πριν δύσει ο ήλιος προτείνουμε [ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ] επίσκεψη στο Καστράκι – Μετέωρο, σήμα κατατεθέν της καλοκαιρινής Καλαμάτας που λειτουργεί ως μπαράκι/ εστιατόρο. Η θέα της Καλαμάτας ,του μεσσηνιακού κόλπου και το ηλιοβασίλεμα μαγεύουν από κάθε σημείο του χώρου.) Διανυχτέρευση.

3η μέρα: Μεσσηνιακή Μάνη – Σπήλαιο Διρού – Αρεόπολη – Γύθειο – Κύθηρα

Πρόγευμα. Αφήνοντας την Καλαμάτα, ξεκινούμε το οδοιπορικό μας προς την καστροπολιτεία της Μεσσηνιακής Μάνης με τα αγέρωχα πυργόσπιτα. Μέσω όμορφης διαδρομής στις παρυφές του Ταύγετου που συνδυάζει βουνό – θαλασσα σε αρκετά σημεία, κάνουμε σταθμό στην ειδυλλιακή Καρδαμύλη με επίσκεψη στην παλιά πόλη όπου δεσπόζει το οχυρό συγκρότημα των Τρουπάκηδων – Μούρτζινων, οχυρό συγκρότημα του 1807, το Πυργόσπιτο, το Σιδηρουργείο, η υπόγεια Στέρνα, το Ελαιοτριβείο και ο Λαχανόκηπος που κάλυπτε τις ανάγκες της οικογένειας. Στην είσοδο του κάστρου δεσπόζει ο Ναός του Αγίου Σπυρίδωνα, οικογενειακή εκκλησία των Μουρτζίνων. Προχωρώντας, αφού κάνουμε στάση για φωτογραφία στο γοητευτικό Λιμένι, φθάνουμε στην Αρεόπολη και τον Διρό. Ξενάγηση με βάρκες στο παγκοσμίου φήμης Σπήλαιο του Διρού. Όσοι δεν επιθυμούν να επισκεφθούν το Σπήλαιο θα αφεθούν στα πλακόστρωτα σοκάκια της Αρεόπολης με τα παραδοσιακά μαγαζάκια και τον ιστορικό πολιτισμικό πλούτο της. Θα δούν επιβλητικά πυργόσπιτα, τον Πύργο των Μαυρομιχαλέων, την ιστορική εκκλησία των Ταξιαρχών και θα σεργιανίσουν στην πλατεία 17ης Μαρτίου όπου υψώθηκε η σημαία της Επανάστασης από τον Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη στις 17 Μαρτίου 1821.Συνεχίζουμε για το Γύθειο πόπου θα πάρουμε το καράβι για τα Κύθηρα. Μετάβαση στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Διανυχτέρευση.

4η μέρα: Αγ. Πελαγία – Καραβάς – Γύρος ΒΑ περιοχής Κυθήρων – Αβλέμονας

Πρόγευμα. Αρχίζουμε την πρώτη εξόρμηση μας στα χιλιοτραγουδημένο νησί των Κυθήρων γνωστό και ως Τσιρίγο, με μεγαλόπρεπα κάστρα, γραφικά χωριουδάκια, δαντελωτές παραλίες και πέραν των 300 εκκλησιών. Πρώτη επίσκεψη μας στο χωριό Καραβάς το οποίο κατοικήθηεκε απο Έλληνες της Κύπρου με καταγωγή από τον Καραβά της Κερύνειας οι οποίοι για να αποφύγουν το τουρκικό μένος και πιθανώς τη σφαγή των Τούρκων κατά την έκρηξη της Επαναάστασης του 1821, μετοίκησαν στα Κύθηρα. Σήμερα, ο Καραβάς Κυθήρων ειναι διδυμοποιημένος με τον Καραβάς της Κερύνειας και γίνονται ανταλλαγές εκδρομών και εκδηλώσεων. Προχωρώντας μέσα σε καταπράσινη περιοχή ανάμεσα στα Λογοθετιάνικα Αρωνιάδικα και Πιτσινάδες σταματούμε για προσκύνημα στη Μονή Οσίου Θεοδώρου, ο οποίος μόνασε εκεί τον 10ο αιώνα προερχόμενος από την Κορώνη της Μεσσηνίας. Στη μονή φυλάσσεται η ιερή κάρα του Αγίου.

Ακολούθως θα σταματήσουμε στο παραδοσιακό χωριό Μητάτα που βρίσκεται στα κεντρικά και δυτικά του νησιού χτισμένο σε ύψωμα για να απαθανατίσουμε πανοραμικά θέα την εντυπωσιακή θέα στη νότια πλευρά του νησιού. Ξεκινούμε τη μέρα μας μας με επίσκεψη/ προσκύνημαστο εντυπωσιακό μοναστήρι της Αγίας Μόνης αφιερωμένο στη Θεοτόκο, υπερυψωμένο σε ένα από τα ψηλότερα βουνά του νησιού με θέα σε όλοκληρο το νησί και στις μακρυνές ακτές της Πελοποννήσου. Συνεχίζουμε για τον Αβλέμονα, γραφικότατο ψαροχώρι με τους δαντελωτούς κολπίσκους και το μοναδικό ηλιακό ρολόι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο κάνουμε στάση για χαλάρωση / καφέ / βόλτα στο κεφαλοχώρι Ποταμός που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα του νησιού όπου διατηρούνται παραδοσιακά σπίτια αρχιτεκτονικής με επιρροές από την Πελοπόννησο, καθώς και αρκετά νεοκλασικά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυχτέρευση.

5η μέρα: Μονή Μυρτιδιώτισσας – Μυλοπόταμος – Χώρα – Καψάλι

Πρόγευμα. Αναχωρούμε για το καταπράσινο χωριό Μυλοπόταμος με τα πολλά νερά και τους νερόμυλους. Εκεί θα έχουμε χρόνο για καφέ στην πλατεία και σύντομη βόλτα στο χωριό. Προχωρούμε με επίσκεψη/ προσκύνημα στο θρησκευτικό έμβλημα του νησιού τη Μονή Παναγίας Μυρτιδιώτισσας με τη θαυματουργή εικόνα του 12ου αίωνα, χτισμένη σε φυσικό βραχώδες άνοιγμα ανάμεσα σε παμπολλες μυρτιές. Προχωρώντας θα κάνουμε σταθμό στο Κατούνι για να δούμε τη μεγαλύτερη πέτρινη γέφυρα της Ελλάδας μήκους 110 μ. ύψους 15 μ. και πλάτους 6μ. που στηρίζεται σε 13 τόξα σε απόλυη συμμετρία και 12 θυρίδες. Κτιστηκε το 1826 απο αγγλική εταιρεία για να ενώει την πρώτευουσα με τηον οδικό άξονα που οσηγεί στον Αβλεμονα στην άλλη άκρη του νησιού και θεωρείται τεράστιο έργο για την περίοδο εκείνη. Στη συνέχεια θα εχουμε την ευκαιρία για κατανυχτική προσκύνηση στη Μονή Αγίας Ελέσης, μονόχωρος ναός του 1871. Η Ελέσα ήταν κόρη του Ελλαδιου από την Πελοπόννησο, η οποία εφυγε απο το σπίτι της και μόνασε στα Κύθηρα γιατί ο πατερας της δεν δεχόταν την χριστιανική πίστη. Την κυνήγησε μετα μανίας και τη θανάτωσε στο σημείο του ναού το 375 μ.χ. Συνεχίζουμε για τη Χώρα την πρωτεύουσα των Κυθήρων με τα λευκά σπίτια, τα αρχοντικά,τα σοκάκια και το ενετικό κάστρο σε ύψωμα με φανταστική θέα. Μέσα στο κάστρο δεσπόζουν οι ναοί του Μέσα Βούργου που χτίστηκαν από τους Ενετούς τον 16ο αιώνα. Θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε ως το Ενετικό φρούριο, το μάτι της Μεσογείου, όπως το ονόμαζε ο πειρατής Μπαρμπαρόσα, λόγω της στρατηγικής του θέσης αλλά και της μοναδικής θέας που μπορεί κανείς να αγναντέψει από αυτό το σημείο. Φθάνουμε στο Καψάλι, το παραθαλάσσιο κόσμημα των Κυθήρων με τη γαλαζοπράσινη ρηχή θάλασσα και τη χρυσή παραλία σε τοπίο που μαγεύει. Χρόνος για κολύμπι για όσους το επιθυμούν. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυχτέρευση.

6η μέρα: Διακόφτι – Νεάπολη Βοιόν – Μονεμβασιά – Αθήνα

Μετά το πρόγευμα θα οδεύσουμε προς το Διακόφτι, όπου θα επιβιβασθούμε στο καράβι για να φθάσουμε στη Νεάπολη Βοιόν το νοτιότεριο λιμάνι της Πελοποννήσου. Προχωρούμε για τη ρομαντική Μονεμβασιά με την μεσαιωνική καστροπολιτεία της. Θα σεργιανίσουμε στην κεντρική πλατεία με το κανόνι, θα δούμε την εκκλησία του Ελκόμενου Χριστού και το Αρχαιολογικό Μουσείο. Θα <<σκαρφαλώσουμε>> στο Επάνω Κάστρο με την επιβλητική εκκλησία της Αγίας Σοφίας απόπου η θέα κόβει την ανάσα. Επίσκεψη στο σπίτι του βραβευμένου ποιητή μας Γιάννη Ρίτσου. Μέσω της υπεραταχείας οδού Σπάρτης – Κορίνθου φθάνουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσο σταθμό.

7η μέρα: Αθήνα – Λάρνακα

Πρόγευμα. Ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της Αθήνας για ψώνια και άλλες αυτόβουλες δραστηριότητες. Μετάβαση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος για την πτήση της επιστροφής μας μας στην Κύπρο.

 

 

[Σημ.: Η σειρά εκτέλεσης των διαδρομών μπορεί να αλλάξει χωρίς να παραλειφθεί οτιδήποτε από το πρόγραμμα.]

 

ΤΙΜΗ ΑΝΑ ΆΤΟΜΟ:

ΔΙΚΛΙΝΟ

€ 780

ΤΡΙΚΛΙΝΟ

€ 760

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
€ 990

 

ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΕΚΤΠΩΣΗ:

ΜΕΛΟΣ: € 40 - ΦΙΛΟΣ: € 25

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

• Aεροπορικό εισιτήριο, φόροι αεροδρομίων

• Μία βαλίτσα 20 κιλών, μία χειραποσκευή καμπίνας 8 κιλών

• Διαμονή δυο βράδυα σε ξενοδοχείο 4* στην Καλαμάτα, τρία βράδυα σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 3* στα Κύθηρα και ένα βράδυ σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 3*/4* στην Αθήνα

• Εισιτήρια των καραβιών για Κύθηρα

• Αρχηγός/συνοδός

• ΦΠΑ.

                       

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

• Φόροι διανυχτέρευσης που πληρώνονται βάσει νόμου στην υποδοχή του ξενοδοχείου Ό,τι ρητά δεν αναφέρεται, όπως είσοδοι σε θεάματα, μουσεία, θεματικά πάρκα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται τέλος εισόδου. Ό, τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: τηλ. Ινστιτούτου 96 674383 και Skylab Travels - Λευκωσία 22 775639 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ: Προκαταβολή € 250 ευρώ ανά άτομο και εξόφληση, το αργότερο, 21 ημέρες πριν από την αναχώρηση στον λογαριασμό SKYLAB TRAVELS Hellenic Bank 131-01-304803-01.

Για ηλεκτρονικές καταθέσεις ΙΒΑΝ CY320050 0131 0001 3101 30480301  [Στην κατάθεση να αναγράφεται  απαραίτητα το ονοματεπώνυμο του ταξιδιώτη]

Aπαραίτητα στοιχεία: Φωτοτυπία ταυτότητας/διαβατηρίου, αριθμός κινητού τηλεφώνου, ηλεκτρονική διεύθυνση [email]

 

Προυποθέσεις και όροι συμμετοχής στις ιστοσελίδες www.skylabtravels.com, www.mastertours.eu και www.iep.org.cy .

 

 


Print   Email