7ήμερη Εκδρομή: ΡΟΥΜΕΛΗ – ΕΥΒΟΙΑ – ΑΘΗΝΑ 5 - 11 Αυγούστου 2024

  • Απαράμιλλες διαδρομές συνδυασμού βουνού – θάλασσας

  • Επισκέψεις σε προσκυνηματικούς / πολιτισμικούς θησαυρούς

  • Βόλτες και ψώνια στην κοσμοπολίτικη Αθήνα

 

ΠΤΗΣΕΙΣ AEGEAN

A3 911 Λάρνακα – Αθήνα 07:30-09:15 & Α3 914 Αθήνα – Λάρνακα 21:20-23:00

 

ΔΙΑΜΟΝΗ: 4 Δελφοί, 2 Αθήνα

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

1η μέρα: ΛΑΡΝΑΚΑ – ΑΘΗΝΑ – ΟΣΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ – ΑΡΑΧΩΒΑ – ΔΕΛΦΟΙ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και αναχώρηση για το αεροδρόμιο ''Ελευθέριος Βενιζέλος''. Άφιξη στο αεροδρόμιο της Αθήνας. Επιβίβαση στο λεωφορείο και θα κατευθυνθούμε για την κοσμοπολίτικη Αράχωβα με τα γραφικά δρομάκια, την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και τις κεραμιδοσκέπαστες στέγες. Συνεχίζουμε για τους Δελφούς. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

μέρα: ΔΕΛΦΟΙ – ΓΑΛΑΞΙΔΙ – ΙΤΕΑ – ΑΡΑΧΩΒΑ

Πρόγευμα και αναχώρηση για να επισκεφθούμε ένα από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, τους Δελφούς, που χαρακτηρίζονται ως ο 'ομφαλός της Γής'. Συνεχίζουμε για το πανέμορφο Γαλαξίδι, ένα διατηρητέο οικισμό με το γραφικό λιμανάκι του, τα πολλά αρχοντικά και τη βαριά ναυτική παράδοση. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το γεύμα μας στα ουζερί και τις ψαροταβέρνες της παραλίας. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στην Ιτέα, υπό τη σκιά του αγέρωχου Παρνασσού ύψους 2473 μέτρα. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα στο παραλιακό μέτωπο. Επιστροφή νωρίς το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος για να απολαύσετε τις ομορφιές της περιοχής. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΔΙΣΤΟΜΟ – ΟΣΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ – ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Πρόγευμα. Θα επισκεφθούμε το ηρωικό Δίστομο. Εκεί που οι Γερμανοί κατά τη διάρκεια της κατοχής εκτέλεσαν 228 ανθρώπους και έκαψαν το χωριό. Συνεχίζουμε για τη Βυζαντινή Μονή του Οσίου Λουκά με την πλούσια ιστορική παράδοση και τη μοναδική ψηφιδωτή διακόσμηση . Επόμενος προορισμός μας η ιστορική Λιβαδειά με την ξεχωριστή γραφικότητα και ομορφιά. Θα επισκεφθούμε την πανέμορφη περιοχή της Κρύας με τα τρεχούμενα νερά και τα τεράστια πλατάνια. Χρόνος ελεύθερος στον πεζόδρομο με τα πολλά καταστήματα. Επιστροφή στους Δελφούς. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΠΑΡΝΑΣΟΣ – ΑΓΟΡΙΑΝΗ – ΓΡΑΒΙΑ – ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ

Πρόγευμα και αναχωρούμε για να απολαύσουμε τις φυσικές ομορφιές του όρους Παρνασσού με το χιονοδρομικό κέντρο, την πυκνή βλάστηση, τα πολλά έλατα και τα τρεχούμενα νερά. Πρώτος σταθμός η Αγόριανη ή Επτάλοφος με την πλακόστρωτη πλατεία της και τον φουριάζο καταρράκτη. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη Γραβιά με το ιστορικό Χάνι και τη σημαδιακή μάχη με επικεφαλής τον Οδυσσέα Ανδρούτσο κατά την Επανάσταση του 1821. Επόμενος προορισμός μας το γραφικό Πολύδροσο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυχτέρευση.

5η μέρα: ΑΙΔΗΨΟΣ – ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΩΣΟΣ – ΟΣΙΟΣ ΔΑΥΙΔ – ΧΑΛΚΙΔΑ

Πρόγευμα. Αφήνουμε τους Δελφούς κατευθυνόμαστε προς το λιμάνι της Αρκίτσας όπου θα επιβιβαστούμε στο καράβι για να βγούμε στην λουτρόπολη της Αιδηψού στη νήσο Εύβοια. Χρόνος ελέυθερος στο κοσμοπολίτικο παραλαικό μέτωπο. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε μέσω ορεινής στην Ιερή Μονή του Οσίου Δαυίδ, ένα ιστορικό εντυπωσιακό μοναστήρι κοντά στο χωριό Ροβιές. Εδώ βρίσκεται και ο τάφος του γέροντα Τσαλίκη. Προχωρώντας θα επισκεφθούμε το χωριό Προκόπι για να προσκυνήσουμε το ολόσωμο σκήνωμα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου. Μέσω μαγευτικής διαδρομής με πυκνό πράσινο και τρεχούμενα νερα φθάνουμε στην Χαλκίδα με τον πορθμό του Ευρίπου και το φαινόμενο της παλίρροιας. Χρόνος ελεύθερος στο παραλιακό μέτωπο με τα κάθε λογής καταστήματα και τις ψαροταβέρνες. Καταλήγουμε στην Αθήνα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΑΘΗΝΑ – Ελεύθερη μέρα

Πρόγευμα και ελεύθερη μέρα στην Αθήνα. Χρόνος για ψώνια και άλλες αυτόβουλες δραστηριότητες. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΟΣΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Πρόγευμα. Χρόνος ελεύθερος στην Αθήνα. Μετά το check out του ξενοδοχείου, αναχώρηση για προσκύνημα στη Μονή του Οσίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη. Μετάβαση το απόγευμα στο αεροδρόμιο ''Ελευθέριος Βενιζέλος'' για την πτήση της επιστροφής μας στην Κύπρο.

 

[Σημ.: Η σειρά εκτέλεσης των διαδρομών μπορεί να αλλάξει χωρίς να παραλειφθεί οτιδήποτε από το πρόγραμμα.]

 

ΤΙΜΗ ΑΝΑ ΆΤΟΜΟ:

ΔΙΚΛΙΝΟ

€ 750

ΤΡΙΚΛΙΝΟ

€ 740

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
€ 950

 

Προνομιακή έκπτωση: ΜΕΛΗ €30, ΦΙΛΟΙ €20

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

• Aεροπορικό εισιτήριο συμπεριλαμβανομένων των φόρων αεροδρομίου

• Μία βαλίτσα 23 κιλά, μια χειραπασκευή καμπίνας μέχρι 8 κιλά, μία τσάντα χειρός/ ώμου

• Διαμονή για τέσσερα βράδυα στους Δελφούς σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* με πρόγευμα και δύο βράδυα στην Αθήνα σε ξενοδοχεια 3*/4* με πρόγευμα

• Αρχηγός/Συνοδός

• ΦΠΑ

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

• Φόροι διανυχτέρευσης / κλιματικής αλλαγής πληρωτέοι βάσει νόμου στην υποδοχή του ξενοδοχείου.( ανά δωμάτιο ανά βράδυ, €3 για 3* και €7 για 4*.

• Ό,τι ρητά δεν αναφέρεται, όπως είσοδοι σε θεάματα, μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, κλπ.

• Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: τηλ. Ινστιτούτου 96 674383 και Skylab Travels - Λευκωσία 22 775639 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ: Προκαταβολή € 250 ευρώ ανά άτομο και εξόφληση, το αργότερο, 21 ημέρες πριν από την αναχώρηση στον λογαριασμό SKYLAB TRAVELS Hellenic Bank 131-01-304803-01.

Για ηλεκτρονικές καταθέσεις ΙΒΑΝ CY320050 0131 0001 3101 30480301  [Στην κατάθεση να αναγράφεται  απαραίτητα το ονοματεπώνυμο του ταξιδιώτη]

Aπαραίτητα στοιχεία: Φωτοτυπία ταυτότητας/διαβατηρίου, αριθμός κινητού τηλεφώνου, ηλεκτρονική διεύθυνση [email]

 

Προυποθέσεις και όροι συμμετοχής στις ιστοσελίδες www.skylabtravels.com και www.iep.org.cy .

 


Print   Email