8ήμερη Οργανωμένη Εκδρομή: Ν. ΙΤΑΛΙΑ – ΑΚΤΗ ΑΜΑΛΦI – ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ ΑΠΟΥΛΙΑΣ 24 ΙΟΥNIOY - 1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024

Νάπολι – Πομπηία – Αμάλφι – Ποζιτάνο – Κάπρι – Τάραντας – Αλμπερομπέλλο – Λέτσε – Γκρέτσια Σαλεντίνα – Ματέρα

  • “Kalόs ίrtate” στα χωριά της Γκρέτσια Σαλεντίνα [ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ – MAGNA GRECIA]

 

ΠΤΗΣΕΙΣ RYAN AIR

Απευθείας ΠΑΦΟΣ – ΝΑΠΟΛΗ – ΠΑΦΟΣ

24/6 PFO – NAP 17:00 - 18:55 (2ω, 55λ) &

1/7 NAP – PFO 19:20 - 23:05 (2ω,45λ)

ΔΙΑΝΥΧΤΕΡΕΥΣΕΙΣ: 2 Σαλέρνο, 3 Λέτσε, 2 Νάπολη

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

1η μέρα: Πάφος – Νάπολη – Σαλέρνο

Συγκεντρωση στο αεροδρόμιο Πάφου. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Νάπολης. Παραλαβή, επιβίβαση στο λεωφορείο. Αναχώρηση για το Σαλέρνο. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Διανυχτέρευση.

μέρα: Σαλέρνο Κοστιέρα Αμαλφιτάνα: Αμάλφι – Ποζιτάνο

Πρόγευμα. Μεταφορά στο λιμάνι απ’όπου θα πάρουμε το καραβάκι για να επισκεφθούμε την ακτή Αμάλφι [Costiera Amalfitana] μία από τις πλέον μαγευτικές ακτές της Ευρώπης σε έκταση 50 χλμ. κατά μήκος της νότιας πλευράς της χερσονήσου του Σορέντο. Λόγω της γεωμορφολογίας της περιοχής, η τουριστική πρόοδος αναπτύχθηκε με ήπιους ρυθμούς και ως εκ τούτου αποτελεί ακόμη και σήμερα έναν επίγειο παράδεισο ο οποίος συνδυάζει αρμονικά την ηρεμία της φύσης και την ένταση της νυκτερινής ζωής. Θα συναντήσουμε ήσυχα ψαροχώρια δίπλα σε κοσμοπολίτικες κωμοπόλεις και απόμερες ακρογιαλιές δίπλα σε πολυσύχναστες και οργανωμένες παραλίες. Θα επισκεφθούμε το γραφικό Ποζιτάνο που είναι η πιο ακριβή περιοχή, ένας οικισμός-μπαλκόνι στο απέραντο γαλάζιο, με αμέτρητα σκαλιά και στενά δρομάκια. Στη συνέχεια στάση στο αρχοντικό Αμάλφι, μια από τις τέσσερις Ναυτικές Δημοκρατίες της Ιταλίας του Μεσαίωνα. Θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Ανδρέα, όπου φυλάσσεται μέρος του ιερού λειψάνου. Δεν θα παραλείψουμε να δοκιμάσουμε το περίφημο λικερ Λιμοντσέλο αφού η ακτή του Αμάλφι φημίζεται για τα λεμόνια της! Αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο. Διανυχτέρευση.

3η μέρα: Σαλέρνο Ματέρα Τάραντας Λέτσε

Πρόγευμα. Αναχωρούμε για την πόλη Ματέρα, μια από τις αρχαιότερες κατοικημένες πόλεις του κόσμου, με λαξευμένες σπηλιές, όπου οι κάτοικοι συνήθιζαν να ζουν. Βρίσκεται στην περιοχή Μπαλιζικάτα της Ιταλίας δίπλα σε ένα μικρό φαράγγι, με τον ποταμό Gravina να ρέει από κάτω. Η Ματέρα απέκτησε διεθνή φήμη με την αρχαία πόλη “Σάσσι ντι Ματέρα” (σημαίνει “οι πέτρες-σπηλιές της Ματέρας”). Τα Σάσσι της Ματέρας είναι σπίτια-σπηλιές μέσα στα βράχια τα οποία έχουν ιστορία από την προϊστορική περίοδο. Πιθανολογείται πως ίσως εκεί εγκαταστάθηκαν οι πρώτοι άνθρωποι στην Ιταλία. Ελεύθερος χρόνος για καφέ, φαγητό. Προχωρούμε για τον ιστορικό Τάραντα με τους ευρύχωρους φοινικοσκεπείς δρόμους και τα αρχοντικά κτήρια. Η πόλη έχει αναπτυχθεί πάνω σε μία μικρή νησίδα στο εσωτερικό της τοπικής λιμνοθάλασσας και στις ακτές γύρω απ’ αυτή. Ο Τάραντας ιδρύθηκε τον 8ο αιώνα π.Χ. από τους Σπαρτιάτες και αποτελεί την μοναδική ελληνική αποικία στην Μεγάλη Ελλάδα που ιδρύθηκε από αυτούς. Σήμερα η κεντρική του λεωφόρος ονομάζεται Magna Grecia (Μεγάλη Ελλάδα). Σε σύντομο χρόνο έγινε κορυφαίο εμπορικό, οικονομικό και πολιτικό κέντρο με πλήθος από φιλοσόφους, στρατηγούς, συγγραφείς και αθλητές. Η πλούσια ιστορία του απεικονίζεται χαρακτηριστικά στον αρχιτεκτονικό πλούτο της πόλης που θα μας συναρπάσει. Θα επισκεφθούμε το περίφημο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο όπου εκτίθενται σπουδαίες συλλογές αντικειμένων από τη Μεγάλη Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένου του Χρυσού του Τάραντα. Καταλήγουμε στο γοητευτικό Λέτσε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση. Σύντομη βόλτα για μια πρώτη γεύση γνωριμίας με την πόλη. Διανυχτέρευση.

4η μέρα: Λέτσε – Οτράντο

Πρόγευμα. Περιήγηση στα κυριότερα αξιοθέατα του Λέτσε την πλατεία του καθεδρικού ναού (Piazza del Duomo) με τα περίτεχνα κτήρια, την εκκλησία της Santa Chiara, το ρωμαϊκό αμφιθέατρο που χτίστηκε τον 2ο αιώνα μ.Χ, το κάστρο του Καρόλου του V που χτίστηκε τον 16ο αιώνα και ήταν η βασιλική κατοικία που βρίσκεται δίπλα από την Όπερα, την Βασιλική της Santa Croce. Πεζή βόλτα στην κεντρικότερη οδό Via Vittorio Emanuele όπου βρίσκονται τα περισσότερα καταστήματα, εστιατόρια και καφέ. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο στρατηγικό λιμάνι του Οτράντο, στο ομώνυμο θρυλικό θαλάσσιο πέρασμα που ενώνει το Ιόνιο Πέλαγος με την Αδριατική Θάλασσα. Πρόκειται για αρχαία ελληνική πόλη με την ονομασία Υδρούς. Κατά την περιήγησή μας θα δούμε το κάστρο που χτίστηκε το 1537 ως παραθαλάσσιο φρούριο μετά την αποβίβαση των Τούρκων, τον καθεδρικό ναό του οποίου η κατασκευή συμπίπτει με τη χρυσή εποχή της ιστορίας του Otranto και αποτελεί μια σύνθεση από ποικίλους ρυθμούς, τον Ελληνικό έως το Βυζαντινό και το Νορμανδικό, με το εκπληκτικό μωσαϊκό που απεικονίζει το «δένδρο της ζωής» και συμβολίζει τον τρόπο με τον οποίο ο άνθρωπος μπορεί να εξιλεωθεί από τις αμαρτίες του και να φτάσει στον παράδεισο. Θα περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο και στο επιβλητικό λιμάνι με τα εντυπωσιακά οχυρωματικά έργα και θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για να απολαύσουμε τις ποικίλες ομορφιές της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυχτέρευση.

5η μέρα: Λέτσε – Ελληνόφωνα χωριά Απουλίας (Grecia Salentina) – ΚΑΛΗΜΕΡΑ

Πρόγευμα. Η σημερινή μέρα μυρίζει Ελλάδα με πολλές συγκινήσεις από το απώτερο παρελθόν αλλά και το παρόν. Ξεκινούμε προς τη δεύτερη μεγάλη περιοχή που επιβίωσε η γκρεκάνικη γλώσσα, την Grecia Salentina. Στο νοτιότερο άκρο της Απουλίας στο δρόμο που ενώνει το Λέτσε με το Oτράντο η ταμπέλα γράφει με μεγάλα γράμματα “Kalόs ίrtate”. Αν η Ιταλία μοιάζει με μπότα, τότε η Γκρετσία Σαλεντίνα βρίσκεται στο “τακούνι” της. Εδώ τα πάντα έχουν ελληνική όψη: το τοπίο, οι άνθρωποι, η γλώσσα. Λευκοί ασβεστωμένοι τοίχοι, σπίτια με αυλές, στενά δρομάκια και γκριζοπράσινες ελιές. Τα χωριά της Γκρετσία Σαλεντίνα είναι σκορπισμένα σε μια εύφορη πεδιάδα γεμάτη αμπέλια, οπωροφόρα και φυτείες καπνού, μικρές βιομηχανίες επεξεργασίας ξύλου, κάρβουνου και οικοδομικών υλικών ενώ το καλό συγκοινωνιακό δίκτυο συνδέει τα ελληνόφωνα χωριά μεταξύ τους αλλά και με τις μεγαλύτερες πόλεις. Οι κάτοικοι της περιοχής ονομάζονται Γκρίκο (Griko) και μιλούν μια ιδιόρρυθμη διάλεκτο της ελληνικής γλώσσας, που επέζησε για αιώνες μέσα από τα τοπωνύμια, τα τραγούδια, τις παραδόσεις και τα έθιμα των κατοίκων τους. Θα επισκεφθούμε κάποια από τα εννέα ελληνόφωνα χωριά με συνολικό πληθυσμό γύρω στις 45 χιλιάδες και τα οποία συνθέτουν την καρδιά της Γκρετσία Σαλεντίνα: Calimera, Martignano, Sternatia, Zollino, Martano, Soleto, Castrignano dei Greci (το μικρό «Καστράκι των Ελλήνων), Corigliano d’Otranto & Melpignano. Στο χωριό Καλημέρα όπου θα γνωρίσουμε τους φιλόξενους κατοίκους του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυχτέρευση.

6η μέρα: Λέτσε – Αλμπερομπέλλο – Νάπολι

Πρόγευμα. Αναχωρούμε για το γραφικό Αλμπερομπέλο, σε ένα παραμυθένιο σκηνικό που το ερωτεύεσαι από τα πρώτα λεπτά και είναι διεθνώς γνωστό ως η «πρωτεύουσα των τρούλων» εξαιτίας των παραμυθένιων τρούλων που κοσμούν τα περισσότερα κτίρια της πόλης. Η πόλη έχει περίπου 1.500 σπίτια με τους κωνικούς τρούλους που χρονολογούνται από το 15ο αιώνα και έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Θα περπατήσουμε στα γραφικά στενά, θα βγάλουμε αμέτρητες φωτογραφίες και θα χαλαρώσουμε στα γύρω μαγαζιά εστίασης και αναψυχής. Αργά το απόγευμα θα φτάσουμε στη Νάπολη, μια από τις αρχαιότερες συνεχώς κατοικημένες πόλεις στον κόσμο από την Εποχή του Ορείχαλκου. Την 2η χιλιετία π.Χ. στη θέση της ιδρύθηκαν ελληνικοί οικισμοί, με μια μεγαλύτερη ηπειρωτική αποικία -γνωστή αρχικά ως Παρθενόπη- να αναπτύσσεται γύρω στον 9ο αιώνα π.Χ., στο τέλος δηλαδή της Γεωμετρικής Εποχής. H πόλη επανιδρύθηκε με το όνομα Νεάπολις τον 6ο αιώνα π.Χ. και έγινε το κέντρο της Μεγάλης Ελλάδας, παίζοντας βασικό ρόλο στην ενσωμάτωση του ελληνικού πολιτισμού στη ρωμαϊκή κοινωνία. Θα γνωρίσουμε την Πιάτσα ντελ Πλεμπισίτο, την κεντρική πλατεία της πόλης, την εκκλησία Σαν Φραντσέσκο ντι Πάολα, που θυμίζει πολύ έντονα το Πάνθεον της Ρώμης, την πολυφωτογραφημένη Πόρτα Καπουάνα, το Καστέλ Νουέβο που αποτελεί το κύριο σύμβολο της αρχιτεκτονικής της πόλης και το μεγαλόπρεπο κτίριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυχτέρευση.

7η μέρα: Νάπολη – Κρουαζιέρα στο Κάπρι [ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ]

Πρόγευμα. Ξεκινάμε το πρωι από το λιμάνι της Νάπολης για μια ονειρεμένη κρουαζιέρα στο μαγευτικό Κάπρι [ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ]. Στο λιμάνι του Κάπρι τα χρωματιστά σπιτάκια που "κρέμονται" από τους απόκρημνους βράχους και τα τεράστια σκάφη, συνθέτουν μια εικόνα σπάνιας ομορφιάς. Σε αυτό το νησί οι διαδρομές με τη συγκλονιστική θέα από τα ειδικά ταξί του νησιού, αιχμαλωτίζουν τις αισθήσεις, ενώ η πυκνή βλάστηση αγκαλιάζει κάθε σας βλέμμα! Στο β΄ μισό του 19ου αιώνα το Κάπρι έγινε δημοφιλές θέρετρο για Ευρωπαίους καλλιτέχνες, συγγραφείς και πολλές διασημότητες. Χαρακτηριστικά σημεία που θα επισκεφθούμε είναι η Μαρίνα Πίκολα (μικρό λιμάνι), το Μπελβεντέρε Τραγκάρα (ένας ψηλός χώρος περιπάτου πλαισιωμένος από βίλες), οι ασβεστολιθικοί βράχοι, που λέγονται θαλάσσιες στήλες και προβάλλουν πάνω από τη θάλασσα (τα Φαραλιόνι), η πόλη του Ανακάπρι και ο Ναός του Αρχάγγελου Μιχαήλ με το μοναδικό δάπεδο με την απεικόνιση του παραδείσου. Θα έχουμε χρόνο ελεύθερο να απολαύσουμε τον ιδιαίτερο κοσμοπολίτικο χαρακτήρα του ομώνυμου οικισμού με τα πολυτελή καταστήματα, τα κομψά καφέ και τα αριστοκρατικά εστιατόρια. Όσοι δεν θα συμμετάσχουν στην κρουαζιέρα θα έχουν άπλετο χρόνο να απολαύσουν τα αξιοθέατα της Νάπολης (υπόγεια Νάπολη, καθεδρικός του Αγίου Τζεννάρο, Πινακοθήκη Καποντιμόντε κλπ). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυχτέρευση.

8η μέρα: Νάπολη – Πομπηία – Αρχαιολογικό Μουσείο – Αεροδρόμιο Νάπολης – Πάφος

Πρόγευμα. Ξεκινούμε το οδοιπορικό με επίσκεψη στην Πομπηία, γνωστή στην αρχαιότητα ως το ομορφότερο θέρετρο των Ρωμαίων ευγενών που γνώρισε στιγμές δόξας και μεγαλείου έως ότου μια φοβερή έκρηξη του Βεζούβιου στις 24 Αυγούστου του 79 μ.Χ. την κατέστρεψε ολοσχερώς. Σήμερα αποτελεί πόλο έλξης των τουριστών που κατά χιλιάδες συρρέουν για να γνωρίσουν μέσα από τα ερείπια το μέγεθος της λάμψης της καθώς και ένα από τα ελάχιστα διαθέσιμα δείγματα της καθημερινής ζωής την εποχή της ακμής της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Μεταξύ άλλων θα δούμε την Πόρτα Μαρίνα, την αρχαία αγορά, το θέατρο, τους ναούς του Δία και του Απόλλωνα, τα λουτρά, τις πολυτελείς επαύλεις με τις περίφημες τοιχογραφίες (1ο αιώνα π.Χ.), που μας παρέχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα της ζωγραφικής του αρχαίου κόσμου. Συνεχίζουμε με την (προαιρετική) επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο ένα από τα σημαντικότερα της Ιταλίας και του κόσμου. Στεγάζεται σε κτίριο του 16ου αιώνα. Οι σημαντικές συλλογές του προέρχονται, κατά κύριο λόγο, από ευρήματα των ανασκαφών της Πομπηίας και του Ερκολάνο (λατ. Ερκουλάνεουμ). Περιλαμβάνει επίσης εκθέματα από την συλλογή Φαρνέζε, με περισσότερα από 500 αντικείμενα (γλυπτά και επιγραφές). Είναι μία από τις μεγαλύτερες, αν όχι η μεγαλύτερη συλλογή από αρχαία γλυπτά που σχηματίστηκε κατά την περίοδο της Αναγέννησης με χαρακτηριστικό έκθεμα το μεγάλων διαστάσεων άγαλμα του Ηρακλή, το μεγαλύτερο σωζόμενο μαρμάρινο άγαλμα του κόσμου, με το οποίο η οικογένεια Φαρνέζε ήθελε να συμβολίσει την ισχύ της. Ελεύθερος χρόνος. Αναχωρούμε για το αεροδρόμιο της Νάπολη για την απευθείας πτήση μας προς την Κύπρο.

 

 

[Σημ.: Η σειρά εκτέλεσης των διαδρομών μπορεί να αλλάξει χωρίς να παραλειφθεί οτιδήποτε από το πρόγραμμα.]

 

ΤΙΜΗ ΑΝΑ ΆΤΟΜΟ:

ΔΙΚΛΙΝΟ

€ 1280

ΤΡΙΚΛΙΝΟ

€ 1240

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
€ 1590

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

• Aεροπορικό εισιτήριο Πάφος – Νάπολη με επιστροφή, φόροι αεροδρομίων, βαλίτσα 20 κιλά, μία τσάντα χειρός/ώμου

• Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*/3* με πρόγευμα

• Μετακινήσεις, περιηγήσεις, ξεναγήσεις με πολυτελές λεωφορείο βάσει του προγράμματος

• Ξενάγηση στην Πομπηία

• Έμπειρος Ελληνόφωνος αρχηγός / συνοδός

• Εισιτήριο για το καράβάκι Αμάλφι - Ποζιτάνο

• Τοπικοί φόροι ξενοδοχείων & πόλεων, ΦΠΑ.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

• Ό,τι ρητά δεν αναφέρεται.

• Είσοδοι σε θεάματα, μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κλπ.

• Η παροαιρετική κρουαζιέρα στο Κάπρι

• Ό, τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: τηλ. Ινστιτούτου 96 674383 και Skylab Travels - Λευκωσία 22 775639

ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ: Προκαταβολή € 300 ευρώ ανά άτομο και εξόφληση, το αργότερο, 21 ημέρες πριν από την αναχώρηση στον λογαριασμό SKYLAB TRAVELS Hellenic Bank 131-01-304803-01.

Για ηλεκτρονικές καταθέσεις ΙΒΑΝ CY320050 0131 0001 3101 30480301  [Στην κατάθεση να αναγράφεται  απαραίτητα το ονοματεπώνυμο του ταξιδιώτη]

Aπαραίτητα στοιχεία: Φωτοτυπία ταυτότητας/διαβατηρίου, αριθμός κινητού τηλεφώνου, ηλεκτρονική διεύθυνση [email] να σταλούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ή This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Προυποθέσεις και όροι συμμετοχής στην ιστοσελιδα www.mastertours.eu ή www.skylabtravels.com και www.iep.org.cy .

 

 


Print   Email