6ήμερη ΕΚΔΡΟΜΗ: ΑΡΩΜΑΤΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 26 Ιουνίου - 1 Ιουλίου 2024

  • ΑΡΚΑΔΙΑ – ΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑ – ΟΡΕΙΝΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑ – ΣΠΕΤΣΕΣ – ΠΟΡΟΣ

 

  • Πανέμορφες διαδρομές σε βουνό/θάλασσα, ειδυλλιακό τοπία, σπάνια μοναστήρια, εμβληματικά πολιτιστικά / ιστορικά μνημεία, νησάκια και λίμνες

 

  • Μονή Γοργοεπήκοου – Βυτίνα – Λάμπεια – Αρχαία Ολυμπία – Λίμνη Δόξας – Σπήλαιο Κάψιας Μονή Αγ. Γεωργίου Φενεού – Ναύπλιο – Μυκήνες – Αρχαία Επίδαυρος – Σπέτσες – Πόρος – Πόρτο Χέλι – Αθήνα

 

ΠΤΗΣΕΙΣ SKY EXPRESS

26/6 GQ 607 Λάρνακα – Aθήνα 7:00 - 8:45

1/7 GQ 602 Aθήνα – Λάρνακα 19:10 - 20:45

 

ΔΙΑΜΟΝΗ: 2 Παλαιά Επίδαυρος/Τολό, 3 Βυτίνα

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

1η μέρα: Λάρνακα – Αθήνα – Μονή Γοργοεπήκοου – Λουτράκι – Βυτίνα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο. Πτήση για Αθήνα. Επίβιβαση στο λεωφορείο με κατεύθυνση την Κόρινθο. Κάνουμε σταθμό για προσκύνημα στο Μοναστήρι της Παναγίας Γοργοεπήκοου κοντά στη Μάνδρα Αττικής που βρίσκεται στην κορυφή της παρακείμενη βουνοκορφής με θέα τη θάλασσα της Ελευσίνας. Συνεχίζοντας, σταματούμε στο Λουτράκι για γεύμα και βόλτα στο παραλιακό μέτωπο. Διασχίζοντας τη διώρυγα της Κορίνθου, μέσω της υπερταχείας οδού Αθήνας Καλαμάτας και παρακάπτοντας την Τρίπολη ανηφορίζουμε προς το ελατοσκέπαστο Μαίναλο καταλήγοντας στη δροσόλουστη Βυτίνα στα 1100 μέτρα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Χαλάρωση. Βόλτα στα δρομάκια της Βυτίνας με τα παραδοσιακά μαγαζιά. Ρομαντικό περπάτημα στον δρόμο της αγάπης στο παλαιό χωριό. Διανυχτέρευση.

μέρα: Λίμνη Δόξας – Γκούρα – Σπήλαιο Κάψιας – Τρίπολη

Πρόγευμα. Ξεκινούμε για τον Φενεό στα σύνορα Αχαίας - Κορινθίας. Θα επισκεφθούμε τη μαγευτική λίμνη Δόξα σε ελατοσκέπαστο τοπίο απείρου κάλλους με το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου στο κέντρο να προσδίδει πινελιά ηρεμίας στο ειδυλλιακό σκηνικό. Συνεχίζουμε με προσκύνημα στο καλοδιατηρημένο τριώροφο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου που ήταν Κρυφό Σχολείο επί Τουρκοκρατίας. Προχωρούμε στη γειτονική Γκούρα με το αρχοντικό του οπλαρχηγού της Επανάστασης Νικόλαου Οικονόμου – Γκούρα, την επιβλητική πετρόχτιστη εκκλησία των Ταξιαρχών και αρχοντικά του 19ου αιώνα. Προχωρώντας θα επισκεφθούμε το φημισμένο Σπήλαιο Κάψιας, ένα αληθινό δάσος από κατάλευκους σταλακτίτες που κρέμονται από την οροφή και πολύχρωμους σταλαγμίτες σε μοναδικούς συνδυασμούς χρωμάτων και σχεδίων. Κατηφορίζοντας καταλήγουμε στην Τρίπολη. Ελεύθερος χρόνος για αυτόβουλες δραστηριότητες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυχτέρευση.

3η μέρα: Λάμπεια – Αρχαία Ολυμπία – Λαγκάδια

Πρόγευμα. Μέσα από καταπράσινη διαδρομή περνάμε τα Τριπόταμα, και φθάνουμε στη Λάμπεια (Δίβρη), ορεινό και καταπράσινο χωριό του νομού Ηλείας σε υψόμετρο 800 μέτρων. Σταθμός για καφέ και χαλάρωση. Συνεχίζοντας με φόντο το εντυπωσιακό δρυόδασος της Φολόης φθάνουμε στην Αρχαία Ολυμπία. Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο, κοιτίδα των Ολυμπιακών Αγώνων και στο το μουσείο με σπουδαία εκθέματα με πιό σημαντικά τον Ερμή του Πραξιτέλους, τη Νίκη του Παιωνίου, ένα από τα αριστουργήματα της αρχαίας ελληνικής πλαστικής και το γλυπτό διάκοσμο του Ναού του Διός, ένα από τα ωραιότερα σύνολα που σώζονται από την αρχαία ελληνική τέχνη. Συνεχίζοντας, κάνουμε σταθμό στο γραφικό παραδοσιακό χωριό Λαγκάδια στα 900 μέτρα με πέτρινα αριστουργήματα και τρεχούμενα νερά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυχτέρευση.

4η μέρα: Ναύπλιο – Μπούρτζι – Μυκήνες

Πρόγευμα και αναχωρούμε για το χιλιοτραγουδημένο Ναύπλιο, πρώτη πρωτεύουσα της ελεύθερης Ελλάδας, για περιήγηση στα μεγαλoπρεπή αξιοθέατα, όπως το φρούριο του Παλαμηδίου του 1687, τη φυλακή του Κολοκοτρώνη, το Βενετσιάνικο φρούριο Μπούρτζι πάνω στο νησάκι των Αγίων Θεοδώρων, την Πλατεία Συντάγματος, τη Βουλή, τα γύρω ιστορικά κτήρια, τον ναό του Αγίου Σπυρίδωνα και τον επιβλητικό Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου του 1500. Βαρκάδα/ επίσκεψη (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ) στο Μπούρτζι που επαναλειτουργεί από πέρυσι ως επισκέψιμο μνημείο. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στις Μυκήνες όπου θα εξερευνήσουμε το Βασίλειο του Αγαμέμνονα, τα Κυκλώπεια Τείχη και το αρχαιολογικό πάρκο των αρχαίων Μυκηνών. Θα θαυμάζουμε το Προσωπείο του Αγαμέμνονα, του ηγέτη του Τρωικού Πολέμου και τα ίχνη του Μυκηναικού Πολιτισμού. Προχωρώντας φθάνουμε στο ξενοδοχείο μας παραθαλάσσια. (Τολό ή Παλαια Επίδαυρο) Τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Διανυχτέρευση.

5η μέρα: Πόρτο Χέλι – Σπέτσες – Πόρος

Πρόγευμα. Ξεκινούμε για τον Γαλατά απόπου θα πάρουμε τη βάρκα για να περάσουμε σε μερικά λεπτά στον αρχοντικό και πευκόφυτο Πόρο. Θα περιηγηθούμε στα σοκάκια του για να θαυμάσουμε τα γραφικά πολύχρωμα μικρομάγαζα της παραλίας, τα επιβλητικά νεοκλασσικά, το Αρχαιολογικό μουσείο στην πλατεία Κορυζή, θα κάνουμε βόλτα στην μαρίνα και θα ανηφορίσουμε μέχρι το Ιστορικό Ρολόι. Προτείνουμε (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ) επίσκεψη στο μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής του 16ου αιώνα, 4 χιλιόμετρα από την πόλη σε πευκόφυτο ύψωμα με εξαιρετική θέα προς τη θάλασσα. Επιστροφή με βάρκα στον Γαλατά. Συνεχίζοντας εκπληκτική διαδομή βουνού - θάλασσας προσεγγίζουμε το Πόρτο Χέλι, φθάνοντας στην Κόστα. Επιβίβαση στο καράβι ή τις βαρκούλες και σε λίγα λεπτά αποβιβαζόμαστε στις Σπέτσες. Πάνω από το λιμάνι βρίσκεται η Ντάπια,το παλιό πυροβολείο του νησιού με τις καφετέριες και το πιό κοσμοπολίτικο σημείο του νησιού. Επίσκεψη στο αρχοντικό της Μπουμπουλίνας. Στη πλατεία Ποσειδωνίου θα δούμε το πρώτο ξενοδοχείο του νησιού χτισμένο το 1897, το άγαλμα της Μπουμπουλίνας και το μοναστήρι του Αγ. Νικολάου όπου υψώθηκε η σημαία της επανάστασης στο νησί. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα με τις άμαξες που σέρνονται από άλογα σε σοκάκια και παραλίες του νησιού, μιάς και απαγορεύεται η κυκλοφορία αυτοκινήτων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυχτέρευση.

6η μέρα: Αρχαία Επίδαυρος – Αθήνα – Λάρνακα

Πρόγευμα. Αναχωρούμε για την Αρχαία Επίδαυρο όπου θα θαυμάσουμε το θέατρο με την καλύτερη ακουστική παγκοσμίως και το Μουσείο Ασκληπιείου. Συνεχίζοντας φθάνουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσο σταθμό. Ελεύθερος χρόνος για ψώνια και αυτόβουλες δραστηριότητες. Μετάβαση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος για την πτήση της επιστροφής μας μας στην Κύπρο.

 

 

 

[Σημ.: Η σειρά εκτέλεσης των διαδρομών μπορεί να αλλάξει χωρίς να παραλειφθεί οτιδήποτε από το πρόγραμμα.]

 

ΤΙΜΗ ΑΝΑ ΆΤΟΜΟ:

ΔΙΚΛΙΝΟ

€ 590

ΤΡΙΚΛΙΝΟ

€ 560

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
€ 630

 

ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΕΚΤΠΩΣΗ:

ΜΕΛΟΣ: € 40 - ΦΙΛΟΣ: € 30

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

• Aεροπορικό εισιτήριο, φόροι αεροδρομίων

• Μία βαλίτσα 23 κιλά ανά δυο άτομα, μια χειραποσκευή καμπίνας 8 κιλά

• Διαμονή τρία βράδυα στη Βυτίνα σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* (Grand Vytina Hotel &Suites www.grand-vytina.gr, Thea Mainalou www.thea-mainalou.gr) και δυο βράδυα στη Παλαιά Επίδαυρο ή στο Τολό σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3*

• Πρόγευμα καθημερινά

• Εκδρομές και περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

• Εισιτήρια βάρκας/ καραβιού για Πόρο και Σπέτσες

• Αρχηγός/συνοδός

• ΦΠΑ.

                       

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

• Φόρος διανυχτέρευσης/ κλιματικής αλλαγής ( €3 ανά δωμάτιο/ βράδυ για ξενοδοχεία 3*) που πληρώνεται βάσει νόμου απευθείας στο ξενοδοχείο,

• Ό,τι ρητά δεν αναφέρεται, όπως είσοδοι σε θεάματα, μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κλπ

• Ό, τι ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: τηλ. Ινστιτούτου 96 674383 και Skylab Travels - Λευκωσία 22 775639 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ: Προκαταβολή € 250 ευρώ ανά άτομο και εξόφληση, το αργότερο, 21 ημέρες πριν από την αναχώρηση στον λογαριασμό SKYLAB TRAVELS Hellenic Bank 131-01-304803-01.

Για ηλεκτρονικές καταθέσεις ΙΒΑΝ CY320050 0131 0001 3101 30480301  [Στην κατάθεση να αναγράφεται  απαραίτητα το ονοματεπώνυμο του ταξιδιώτη]

Aπαραίτητα στοιχεία: Φωτοτυπία ταυτότητας/διαβατηρίου, αριθμός κινητού τηλεφώνου, ηλεκτρονική διεύθυνση [email] να σταλούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ή This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Προυποθέσεις και όροι συμμετοχής στις ιστοσελίδες www.mastertours.eu και www.skylabtravels.com .

 


Print   Email