9ήμερη Εκδρομή στην Ελλάδα: ΣΤΑ ΑΧΝΑΡΙΑ ΤΩΝ ΘΕΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ 29 Ιουνίου – 7 Ιουλίου 2024

  • Ένα αλλοιώτικο οδοιπορικό πολλών ταχυτήτων και θεικών παραγγελμάτων που θα ταρακουνήσει το ενεργειακό είναι μας

 

  • Επισκέψεις στούς ισχυρότερους ενεργειακούς και υπερβατικούς χώρους της Ελλάδας

 

  • Περιηγήσεις σε κρυμμένα μυστικά της απίστευτης ελληνικής φύσης και απείρου κάλλους διαδρομές όπως, Λευκάδα η πριγκίπισσα των Επτανήσων, Σύβοτα η Καραβαική της Ελλάδας, Πάργα η αρχόντισσα του Ιονίου, κατάβαση ποταμού/ rafting στον μυθικό Αχέροντα, ποτάμια ιππασία στο φαράγγι στα σύνορα με τις πύλες του άδη, πλανεύτρα Ναύπακτος, χιλιοτραγουδημένο Γαλαξίδι, Πηγές Κρύα Λειβαδιάς τοπίο βγαλμένο από πίνακα ζωγραφικής, Πήλιο ο εξώστης των κενταύρων και το θέρετρο των Ολύμπιων θεών, παραλιακή Σουνίου

 

  • Παραγγέλματα ιερής μυσταγωγίας μεταξύ προσκυνητή και θείου μέσω της κυρίαρχης μορφής του «Κραταιού Άρχοντα του Φωτός, Απόλλωνα», Αρχαιολογικός χώρος Ελευσίνας, Μουσείο Ελευσίνας, Ναός Απόλλωνα Κορίνθου, Νάος Ήρας Άργους, Ασκληπιείο Επιδαύρου, Μυθικός Αχέροντας / Πύλες Άδη, Μαντείο Δωδώνης, Δελφοί, Σπήλαιο Τροφονίου Λειβαδιάς, Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου, Αρχαία Ιωλκός, Στήλες Ολυμπίου Διός, Παρθενώνας, Αρχαία Αγορά , Ναός Άρη, Μουσείο Ακρόπολης, Ναός Ποσειδώνος Σούνιο, Αμφιάρειο Ωρωπού

 

ΠΤΗΣΕΙΣ SKY EXPRESS

29/6 GQ 607 ΛΑΡΝΑΚΑ – ΑΘΗΝΑ 7:00 - 8:45 &

7/7 GQ602 ΑΘΗΝΑ – ΛΑΡΝΑΚA 19:10 - 20:45

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

1η μέρα ΣΑΒΒΑΤΟ 29/6 : ΛΑΡΝΑΚΑ – ΑΘΗΝΑ - ΙΣΘΜΟΣ – ΚΟΡΙΝΘΟΣ – ΑΡΓΟΣ

Συνάντηση στο Αεροδρόμιο Λάρνακας δυο ώρες πριν από την αναχώρηση μας. Πτήση για Αθήνα. Παραλαβή, επιβίβαση στο λεωφορείο και μέσω τις Αττικής Οδού αναχωρούμε για την Ελευσίνα όπου θα επισκεφθούμε τον Αρχαιολογικό Χώρο και του Μουσείο. Συνεχίζοντας σταματούμε στον Ισθμό της Κορίνθου για καφέ / χαλάρωση. Προχωρώντας κάνουμε στάση στον Νάο του Απόλλωνα στην Κόρινθο. Φθάνουμε ακολούθως στο Άργος για επίσκεψη στον Ναό της Ήρας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυχτέρευση.

μέρα ΚΥΡΙΑΚΗ 30/6 : ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ – ΛΕΥΚΑΔΑ – ΑΧΕΡΟΝΤΑΣ – ΓΛΥΚΗ

Μετά το πρόγευμα θα επισκεφθούμε το Ασκληπιείο της Επιδαύρου και το Αρχαίο θέατρο με την καλύτερη ακουστική παγκοσμίως. Στη συνέχεια μέσω της υπερταχείας Ιονία Οδού διασχίζοντας την επιβλητική σιδηρά γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου που ενώνει την Πελοπόννησο με τη Στερεά φθάνουμε στην πρίγκίπισσα των Επτανήσων τη Λευκάδα για να απολαύσουμε τις ομορφιές της. Διασχίζοντας την υποθαλάσσια σήραγγα Ακτίου και προσπερνώντας την Πρέβεζα φθάνουμε στο χωριό Γλυκύ Θεσπρωτίας κάτω από τα κακοτράχαλα βουνά του Σουλίου σε ειδυλλιακό τοπίο με τις πηγές του μυθικού ποταμού Αχέροντα. Τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Πεζή βόλτα χαλάρωσης στο ποτάμι και εξοικίωση με τον περιβάλλοντα χώρο. Διανυχτέρευση.

3η μέρα ΔΕΥΤΕΡΑ 1/7 : ΔΩΔΩΝΗ – ΣΥΒΟΤΑ – ΠΑΡΓΑ – ΓΛΥΚΥ

Πρόγευμα. Αναχωρούμε για επίσκεψη στο Μαντείο της Δωδώνη κέντρο λατρείας του Δία με το αρχαιότερο θέατρο του 2600 Π.Χ. Συνεχίζουμε για τα μαγευτικά Σύβοτα για βαρκάδα στη πολυνησία όπου το πράσινο γλυκοφιλά τα τιρκουάζ νερά και τις σμαραγδέμιες αμμουδιές που γοητεύουν και τον πιο απαιτητικό φυσιολατρικό προσκυνητή. Προχωρώντας φθάνουμε στην αρχόντισσα του Ιονίου την Πάργα με το ενετικό κάστρο της, τα χαριτωμένα σοκάκια, και το εκκλησάκι στο απέναντι νησάκι που μοιάζει με ζωγραφικό πίνακα. Χρόνος για κολύμπι στη χρυσαφένια παραλία συνδυασμού βουνού/ θάλασσας. Επιστρέφουμε στο Γλυκύ για ξεκούραση και απογευματινή πεζοπορία στα νερά του ποταμού, ράφτνγκ και ιππασία στον Αχέροντα και απολαυστική χαλάρωση σε ένα μαγευτικό περιβάλλον που αναζωογονεί το πνεύμα και γαληνεύει την ψυχή. Για όσους επιθυμούν θα δοθούν οδηγίες για πεζοπορία στη Σκάλα της Τζαβέλαινας, την κρυφή διαδρομή που χρησιμοποιύσα οι Σουλιώτες για ανάβαση στο Σούλι προκειμένου να αποφεύγουν τους Τούρκους δολιοφθορείς. Διανυχτέρευση.

4η μέρα ΤΡΙΤΗ 2/7 : ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ – ΓΑΛΑΞΙΔΙ – ΔΕΛΦΟΙ

Πρόγευμα. αναχωρούμε για τον ομφαλό της γής, τους Δελφούς. Κάνουμε σταθμό στην πλανεύτρα Ναύαπκτο όπου θα δούμε το μεσαιωνικό κάστρο, το Φετιχέ και Βεζίρ τζαμί, το μουσείο Μπότσαρη, τα γοητευτικά σοκάκια στην Παλιά Πόλη και το Στενοπάζαρο, το Ενετικό λιμάνι και το άγαλμα του Μιγκέλ Θερβάντες. Προχωρώντας παραλιακά σταματούμε στο γραφικό Μοναστηράκι Φωκίδας που έχει χαρακτηρισθεί με Υπουργική Απόφαση ως τόπος ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους, αφού είναι κτισμένο αμφιθεατρικά γύρω από την θάλασσα και θυμίζει έντονα νησί. Μέσω εκπληκτικής διαδρομής βουνού/ θάλασσας, φτάνουμε στη ναυτοπολιτεία του Γαλαξιδίου. Σταθμός για να θαυμάσουμε τα περίφημα αρχοντικά και το Ναυτικό Μουσείο. Ανηφορίζοντας, καταλήγουμε στους Δελφούς, το κέντρο της γης που συνδέει τον πλανήτη μας με το σύμπαν, στις υπώρειες του Παρνασσού. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ακολούθως θα δουμε τον Αρχαιολογικό Χώρο, το Μουσείο, τον Θόλο και θα ξεδιψάσουμε στην Κασταλία πηγή. Διανυχτέρευση.

5η μέρα ΤΕΤΑΡΤΗ 3/7 : ΛΕΙΒΑΔΕΙΑ – ΠΟΡΤΑΡΙΑ – ΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑ

Πρόγευμα και αναχώρηση για τη Λειβαδιά όπου θα επισκεφθούμε το Σπηλαιο του Τροφονίου, το πιο παράξενο μαντείο της αρχαιότητας κοντά στις πηγές του ποταμού Έρκυνα σε τοπίο πανέμορφο με νερόμυλους και τρεχόυμενα νερά. Πεζή βολτα στο κέντρο της πόλης για να γευθούμε το περίφημο σουβλάκι της Λειβαδιάς. Συνεχίζουμε για τον Βόλο και το Πήλιο, το βουνό των Κενταύρων που μαγνήτιζε τους θεούς του Ολύμπου και το οποίο επέλεξαν ως θερινή εξοχική τους κατοικία. Επίσκεψη στα παραδοσιακά χωριά Πορταριά και Μακρυνίτσα. Επίσκεψη για καφέ και γαστρονομικές λιχουδιές στη «Φάρμα Καραΐσκου». Τακατοποίηση στα δωμάτια μας. Διανυχτέρευση.

6η μέρα ΠΕΜΠΤΗ 4/7: ΠΗΛΙΟ – ΒΟΛΟΣ

Πρόγευμα. Πεζοπορία στο μονοπάτι των κενταύρων στην Πορταριά σε βατή και ονειρική διαδρομή γεμάτη πλατάνια δίπλα από ρυάκια και μικρούς καταρράκτες. Προσκύνημα στην Παναγία την Πορταρέα, βυζαντινό εκκλησάκι του 160υ αιώνα, κόσμημα της περιοχής. Κατηφορίζουμε προς τον Βόλο για επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Στη συνέχεια βόλτα στον κατάφυτο λόφο της Γορίτσας με υπέροχη θέα στον Βόλα και τη θάλασσα, δίπλα στα ερείπια της Αρχαίας Δημητριάδος. Ακολουθεί περιήγηση στην ομηρική Αρχαία Ιωλκό όπου η αρχαιολογική σκαπάνη έχει φέρει προόσφατα στο φως μεγάλο ανακτορικό συγκρότημα της μυκηναϊκής εποχής. Ελεύθερο απόγευμα για κολύμπι, ψώνια και φαγητό στα τσιπουράδικα του Βόλου. Διανυχτέρευση.

7η μέρα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/7 : ΒΟΛΟΣ – ΑΘΗΝΑ

Πρόγευμα. Αναχωρούμε για την Αττική. Σταματούμε στον Ωρωπό για να δουμε το Αμφιάραιο, ιερός χώρος και μαντείο αφιερωμένο στον μυθικό ήρωα, μάντη και θεραπευτή. Κατασκευάστηκε περί τα τέλη του 5ου αιώνα π.Χ. Στον χώρο λειτουργούσε μαντείο και θεραπευτήριο. Καταλήγουμε στο κέντρο της Αθήνας. Επίσκεψη στις Στήλες Ολυμπίου Διός, Αγορά Ναό του Άρη. Τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση

8η μέρα ΣΑΒΒΑΤΟ 6/7 : ΑΘΗΝΑ

Πρόγευμα. Επίσκεψη στον Παρθενώνα και στο Μουσείο της Ακρόπολης. Ελεύθερη μέρα. Διανυχτέρευση.

9η μέρα ΚΥΡΙΑΚΗ 7/7 : ΣΟΥΝΙΟ – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ – ΛΑΡΝΑΚΑ

Πρόγευμα. Ελεύθερος χρόνος. Μετάβαση στο Σούνιο για επίσκεψη στο ναό του Ποσειδώνα που εκπέμπει την πιο ιδιαίτερη ενέργεια που θα συναντήσεις ποτέ σε αρχαιολογικό χώρο! Μεταφορά στο Αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Κύπρο.

 

 

[Σημ.: Η σειρά εκτέλεσης των διαδρομών μπορεί να αλλάξει χωρίς να παραλειφθεί οτιδήποτε από το πρόγραμμα.]

 

ΤΙΜΗ ΑΝΑ ΆΤΟΜΟ:

ΔΙΚΛΙΝΟ

€ 890

ΤΡΙΚΛΙΝΟ

€ 850

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
€ 1150

 *Έκπτωση ΜΕΛΗ  €40 - ΦΙΛΟΙ  €25

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

• Αεροπορικό εισιτήριο με τους φόρους αεροδρομίων

• Μία χειραποσκευή καμπίνας μέχρι 8κιλά, μία τσάντα ώμου/χεριού, μία βαλίτσα 23 κιλών

• Περιηγήσεις βάσει του αναλυτικού προγράμματος με πολυτελές λεωφορείο

• Διαμονή σε ξενοδοχεία 3* ή και σε επιλεγμένους παραδοσιακούς ξενώνες

• Πρόγευμα καθημερινά

• Αρχηγός / Συνοδός

• Φόροι διανυχτέρευσης / κλιματικής αλλαγής

• ΦΠΑ.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

• Είσοδοι σε θεάματα, μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: τηλ. Ινστιτούτου 96 674383 και Skylab Travels - Λευκωσία 22 775639

ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ: Προκαταβολή € 250 ευρώ ανά άτομο και εξόφληση, το αργότερο, 21 ημέρες πριν από την αναχώρηση στον λογαριασμό SKYLAB TRAVELS Hellenic Bank 131-01-304803-01.

Για ηλεκτρονικές καταθέσεις ΙΒΑΝ CY320050 0131 0001 3101 30480301  [Στην κατάθεση να αναγράφεται  απαραίτητα το ονοματεπώνυμο του ταξιδιώτη]

Aπαραίτητα στοιχεία: Φωτοτυπία ταυτότητας/διαβατηρίου, αριθμός κινητού τηλεφώνου, ηλεκτρονική διεύθυνση [email] να σταλούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ή This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Προυποθέσεις και όροι συμμετοχής στην ιστοσελιδα www.mastertours.eu ή www.skylabtravels.com και www.iep.org.cy .

 


Print   Email