8ήμερη Εκδρομή: Κ. ΙΤΑΛΙΑ – ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΛΑΒΡΙΑΣ – ΣΙΚΕΛΙΑ 9 - 16 Ιουλίου 2024

  • Καλώς Ίρτετε: Ένα συναρπαστικό οδοιπορικό στη Μεγάλη Ελλάδα/ Κ. Ιταλία – Καλαβρία – Σικελία που θα αποτυπωθεί στη μνήμη σας για πάντα 

 

ΠΤΗΣΕΙΣ AEGEAN

9/7 A3 901 ΛΑΡΝΑΚΑ – ΑΘΗΝΑ 5:00 - 6:45 & Α3 680 ΑΘΗΝΑ – ΝΑΠΟΛΗ 8:05 - 8:50 [ώρα Ιταλίας]

16/7 Α3 673 ΚΑΤΑΝΙΑ – ΑΘΗΝΑ 19:20 - 21:50 & Α3 910 ΑΘΗΝΑ – ΛΑΡΝΑΚΑ 23:40 - 1:15

ΔΙΑΝΥΧΤΕΡΕΥΣΕΙΣ: 2 Ρήγιο, 2 Παλέρμο, 3 Κατάνια

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

1η μέρα: Λάρνακα – Αθήνα – Νάπολη / Κέντρο Νάπολης / Σεμινάρα / Ρέτζιο Καλάμπρια

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Πτήση για Αθήνα και με συνδεδεμένη πτήση φθάνουμε στη Νάπολη. Επιβίβαση στο λεωφορείο μας για σύντομη περιήγηση στο κέντρο της πόλης, την πάλαι ποτέ Παρθενόπη της Mεγάλης Ελλάδας. Το υπέροχο ιστορικό της κέντρο αποτελεί Μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ουνέσκο! Προχωρώντας μέσω εκπληκτικής διαδρομής και λίγο πριν φτάσουμε στο Ρήγιο, στάση/προσκύνημα στο ελληνορθόδοξο μοναστήρι των Αγίων Ηλία και Φιλαρέτου του Κηπουρού στη Σεμινάρα, το οποίο ανηγέρθη με χορηγία Κυπρίων. Εκεί θα μας υποδεχτεί ο ηγούμενος π. Μπενεντέττο Κολλούτσι ο οποίος μιλά άπταιστα ελληνικά. Νωρίς το βράδυ άφιξη στο Ρήγιο, τη μεγαλύτερη πόλη της Καλαβρίας.Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Πεζή βόλτα στο κέντρο της πόλης και στο παραθαλάσσιο μέτωπο όπου δεσπόζει το άγαλμα της θεάς Αθηνάς. Διανυκτέρευση.

μέρα: Ρήγιο Καλαβρίας / Γκαλλιτσιανό / Μπόβα / Πεντεντάκτυλο

Μετά το πρόγευμα, αναχώρηση με προορισμό το ελληνόφωνο χωριό Γκαλλιτσιανό, το επονομαζόμενο και «Ακρόπολη της Μεγάλης Ελλάδας» αφού αντιστέκεται σθεναρά στην εξαφάνιση της ελληνικότητας με πολλούς και ποικίλους τρόπους. Παρόλο που έχουν απομείνει ελάχιστοι μόνιμοι κάτοικοι, το χωριό αυτό έχει ελληνορθόδοξη εκκλησία, μικρό εθνογραφικό μουσείο, θεατράκι για τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις και δύο ταβέρνες! Εκεί θα μας υποδεχτούν οι τελευταίοι ηρωικοί ελληνόφωνοι κάτοικοι με το «καλώς ίρτετε» και θα μας διηγηθούν στο γλωσσικό τους ιδίωμα, που τόσο μοιάζει με τα κυπριακά, την ιστορία του τόπου τους. Το μεσημέρι, πριν τους αποχαιρετήσουμε, θα δοκιμάσουμε τοπικές γεύσεις και τσουγκρίσουμε τα ποτήρια μας στην υγειά τους! Συνεχίζουμε την εξόρμησή μας φθάνοντας στη Μπόβα (Χώρα του Βούα), που δεσπόζει πάνω από το Ιόνιο σε υψόμετρο 900 μέτρων. Θα ξεναγηθούμε στο Μουσείο της Ελληνικής Γλώσσας της Καλαβρίας, στον Καθεδρικό Ναό των Εισοδιων της Θεοτόκου και θα επισκεφθούμε το Δημαρχείο για να συνομιλήσουμε στα ελληνικά με τον ελληνόφωνο Δήμαρχο. Το απόγευμα θα κάνουμε στάση στον θρυλικό Pentedattilo – Πενταδάκτυλο, το χωριό φάντασμα που έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε πόλο έλξης, χάρη στη φυσική ομορφιά του και στη μοναδική γοητεία του. Η μέρα επιφυλάσσει μεγάλες συγκινήσεις, ξεκινώντας από ένα χωριό μνημείο, το μοναδικό σε όλο τον κόσμο που μοιράζεται το ίδιο όνομα με τον δικό μας κατεχόμενο Πενταδάκτυλο. Επιστροφή στο Ρήγιο. Χρόνος για βόλτα μέχρι την Πλατεία Ντουόμο όπου βρίσκεται ο καθεδρικός Ναός της πόλης με την ελληνική επιγραφή από την κεντρική είσοδο <<ΠΕΡΙΕΛΘΟΝΤΕΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΕΙΣ ΡΗΓΙΟ>>, χαραχτηριστική αναφορά της οδύσσειας του Αποστόλου Παύλου κατά την εκστρατεία του προς διάδοση του Χριστιανισμού. Διανυχτέρευση.

3η μέρα: Ρήγιο / Εθνικό Μουσείο Μεγάλης Ελλάδας / Τσεφαλού / Παλέρμο

Μετά το πρόγευμα και πριν αποχαιρετήσουμε το Ρήγιο επίσκεψη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης, όπου ανάμεσα σε πολλά και ενδιαφέροντα εκθέματα, φυλάττονται και τα μοναδικής ομορφιάς ορειχάλκινα αγάλματα πολεμιστών του Ριάτσε, μοναδικά αριστουργήματα του 5ου αιώνα, εξαιρετικής τέχνης και ομορφιάς. Ση συνέχεια επιβιβαζόμαστε στο καράβι και αφού διασχίσουμε το περίφημο από την Οδύσσεια του Ομήρου Στενό της Σκύλλας και της Χάρυβδης φτάνουμε σε μισή ώρα στο πολυσύχναστο λιμάνι της Μεσσίνης. Μέσω διαδρομής συνδυασμού βουνού – θάλασσας φθάνουμε στο γραφικό ψαροχώρι, την κοσμοπολίτικη Τσεφαλού [Cefalu] και προσκύνημα στον Καθεδρικό Ναό με το συγκλονιστικό ψηφιδωτό του Θεάνθρωπου στην αψίδα, που θεωρείται ο σημαντικότερρος καλλιτεχνικός θησαυρός της Σικελίας. Βόλτα στο δημοφιλέστερο σημείο του ιστορικου κέντρουτης Piazza Duomo. Kαλήγουμε στο Παλέρμο πρωτεύουσα της Σικελίας, παλιά αποικία των Καρχηδονίων, κατακτήθηκε από τους Ρωμαίους, τους Νορμανδούς, τους Γάλλους, τους Ισπανούς και τους Άραβες και όλοι άφησαν τα σημάδια τους στην πόλη. Είναι χτισμένο σε μαγευτική τοποθεσία, στο βάθος ενός μεγάλου Κόλπου της ΒΔ ακτής της Σικελίας, στους πρόποδες του όρους Πελεγκρίνο. Τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Διανυχτέρευση.

4η μέρα: Παλέρμο / Μονρεάλε / Μνημεία ΟΥΝΕΣΚΟ ιστ. κέντρο Παλέρμο

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για τον περίφημο λόφο του Μονρεάλε, όπου δεσπόζει ο επιβλητικός Καθεδρικός Ναός του 12ου αι. (6.000 τ.μ.) με τα θαυμάσια ψηφιδωτά βυζαντινής τέχνης. Επιστροφή στο Παλέρμο με περιήγηση στο ιστορικό κέντρο. Θα δούμε μεταξύ άλλων τον καθεδρικό ναό, το παρεκκλήσι Παλατίνα, το ιστορικό κέντρο Κουάτρο Κάντι, την Όπερα, την πλατεία της Πραιτόριας και άλλα αριστουργήματα της πολυκύμαντης ιστορικής διαδρομής της πόλης. Ξεκούραση. Βραδυνή βόλτα στο κέντρο της πόλης. Διανυχτέρευση.

5η μέρα: Ακράγαντας – Κοιλάδα των Ναών / Κατάνια

Μετά το πρόγευμα, αναχώρηση για τον Αρχαίο Ακράγαντα (Αγκριτζέντο), μία από τις πλουσιότερες και επιφανέστερες Ελληνικές αποικίες της Μεγάλης Ελλάδας, όπου μας περιμένει ένα εκπληκτικό θέαμα στον αρχαιολογικό χώρο της «Κοιλάδας των Ναών», σε μοναδικό φυσικό τοπίο με επιβλητικά μνημεία, ελιές και αμυγδαλιές που επεκτείνεται σε μήκος 12 χιλιομέτρων. Θα θαυμάσουμε μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα τον Ναό της Λακινίας Ήρας, τον καλοδιατηρημένο Ναό της Ομόνοιας, τους ναούς του Ηρακλή του Ολύμπιου Δία, των Διοσκούρων και του Ηφαίστου. Το μεσημέρι, οδεύουμε για την πόλη της Κατάνιας με ενδιάμεσο σταθμό , εφόσον ο διαθέσιμος χρόνος το επιτρέπει, στο Sicilia Outlet Village για ψώνια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση. Ακολουθεί πεζή νυχτερινή ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης όπου ξεχωρίζουν ο επιβλητικός ναός της πολιούχου Αγίας Αγάθης, η Piazza Duomo, το ρωμαϊκό αμφιθέατρο και άλλα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα. Διανυχτέρευση.

6η μέρα: Κατάνια/ Ταορμίνα/ Κατάνια

Πρόγευμα. Μέσω ειδυλλιακής διαδρομής βουνού/ θάλασσας κατευθυνόμαστε προς την κοσμοπολίτκη Ταορμίνα, το αρχαίο Ταυρομένιο, την πόλη που ίδρυσαν οι κάτοικοι της σικελικής Νάξου τον 4ο αιώνα π.Χ. στο πιο πανοραμικό σημείο του Όρους Ταύρος. Η πόλη αυτή έχοντας διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ιστορία πολλων αιώνω αποτελεί σήμερα έναν από τους πιο κοσμοπολίτικους τουριστικούς προορισμούς στη Μεσόγειο. Θα ξεναγηθούμε στο ελληνορωμαϊκό θέατρο με την απαράμιλλη θέα στην Αίτνα και στο Ιόνιο πέλαγος και θα περιηγηθούμε στα δρομάκια της μεσαιωνικής πόλης που σφίζουν από ζωή όλο τον χρόνο. Επιστροφή στην Κατάνια το απόγευμα. Ελεύθερο βράδυ. Διανυχτέρευση.

7η μέρα: Συρακούσες / Ορτυγία / Νότο / Κατάνια

Πρόγευμα. Αναχωρούμε προς τις Συρακούσες για ξενάγηση στο αρχαιολογικό πάρκο της Νεάπολης, όπου θα δούμε τον Βωμό του Ιέρωνα, το «Αφτί του Διονύσου» στα Λατομεία του Παραδείσου, το αρχαίο θέατρο, το Νυμφαίο και το ρωμαϊκό αμφιθέατρο. Ακολουθεί επίσκεψη στο ιστορικό κέντρο της πόλης, που βρίσκεται πάνω στο νησάκι Ορτυγία, όπου θα θαυμάσουμε τον Ναό του Απόλλωνα, την Πλατεία Αρχιμήδη με την Κρήνη της Αρτέμιδος, τον Καθεδρικό Ναό, [μετατροπή του αρχαίου Ναού της Αθηνάς σε χριστιανική εκκλησία] και θα «ξεδιψάσουμε» στην Πηγή της Αρέθουσας με τους πάπυρους μέσα στο νερό. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό. Το απόγευμα θα επισκευθούμε την πρωτεύουσα του σικελικού μπαροκ, το περίφημη Nότο. Κατά μήκος του κέντρικού δρόμου η πόλη αυτή διαθέτει εμβληματικά κτήρια, όπως τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου, τους ναούς του Αγίου Δομίνικου και του Αγίου Καρόλου, το Palazzo Ducezio, το δημαρχείο της πόλης και την εκκλησία της Αγίας Κλάρας. Όλα τους βρίσκονται σε απόσταση λίγων λεπτών και προσφέρουν μια εικόνα της σισιλιάνικης εκδοχής του μπαρόκ, που με την εκκεντρικότητά της σε ό,τι αφορά τις αναπαραστάσεις και τα σχέδια ξεχωρίζει από τη ρωμαιοκεντρική τάση. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

8η μέρα: Αίτνα / Κατάνια /Αθήνα – Λάρνακα

Πρόγευμα και ετοιμάζουμε τις βαλίτσες για την επιστροφή μας. Πρωινό ελεύθερο για βόλτες και ψώνια στο ιστορικό κέντρο της Κατάνιας. Το μεσημέρι ανάβαση στην Αίτνα, το μεγαλύτερο ηφαίστειο της Μεσογείου! Από εκεί θα αποχαιρετήσουμε τη Σικελία! Βόλτα στους κρατήρες Σιλβέστρι και ελεύθερος χρόνος για φαγητό. Νωρίς το απόγευμα αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Κατάνια, για την πτήση της επιστροφής μας στην Κύπρο, μέσω Αθήνας.

 

[Σημ.: Η σειρά εκτέλεσης των διαδρομών μπορεί να αλλάξει χωρίς να παραλειφθεί οτιδήποτε από το πρόγραμμα.]

 

ΤΙΜΗ ΑΝΑ ΆΤΟΜΟ:

ΔΙΚΛΙΝΟ

€ 1260

ΤΡΙΚΛΙΝΟ

€ 1210

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
€ 1590

 

Έκπτωση: ΜΕΛΗ € 50. ΦΙΛΟΙ € 30

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

• Αεροπορικό εισιτήριο με φόρους αεροδρομίων

• Μία βαλίτσα 23 κιλά & μία χειραποσκευή καμπίνας 8 κιλά

• Περιηγήσεις βάσει του προγράμματος

• Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* με πρόγευμα

• Γεύμα με ζωντανή παραδοσιακή/γκρεκάνικη μουσική

• Εισιτήρια πλοίου

• Αρχηγός / Συνοδός

• Ξεναγός όπου απαιτείται

• Ειδικός φόρος διανυχτέρευσης

• ΦΠΑ

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

• Είσοδοι σε θεάματα, μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: τηλ. Ινστιτούτου 96 674383 και Skylab Travels 22 775639

ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ: Προκαταβολή € 350 ευρώ ανά άτομο και εξόφληση, το αργότερο, 21 ημέρες πριν από την αναχώρηση στον λογαριασμό SKYLAB TRAVELS Hellenic Bank 131-01-304803-01.

Για ηλεκτρονικές καταθέσεις ΙΒΑΝ CY320050 0131 0001 3101 30480301  [Στην κατάθεση να αναγράφεται  απαραίτητα το ονοματεπώνυμο του ταξιδιώτη]

Aπαραίτητα στοιχεία: Φωτοτυπία ταυτότητας/διαβατηρίου, αριθμός κινητού τηλεφώνου, ηλεκτρονική διεύθυνση [email] να σταλούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ή This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Προυποθέσεις και όροι συμμετοχής στην ιστοσελιδα skylabtravels.com και www.iep.org.cy .

 

      


Print   Email