ΚΑΤΑΝΥΞΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΗΣ ΕΛΔΥΚ
____________________________________________________________

Η ΕΛΔΥΚ είναι σάρξ εκ της σαρκός μας και οστούν εκ των οστέων μας

Μέσα σε κατανυχτική ατμόσφαιρα και σε κλίμα βαθύτατης συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Λευκωσία συναυλιακή εκδήλωση προς τους φαντάρους και τους αξιωματικούς της ΕΛΔΥΚ, σε ένδειξη τιμής και αγάπης για την προσφορά των υπηρεσιών τους στην Κύπρο. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν το Ινστιτούτο Ελληνικου Πολιτισμού, η Λυρική Σκηνή Λεμεσού Κύπρου και η διοίκηση της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου. Την εκδήλωση που τελούσε υπό την αιγίδα του πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο Ηλία Φωτόπουλου, τίμησε με την παρουσία του ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης. Χαιρετισμούς απηύθυναν, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ελληνικού Πολιτισμού Ξενής Χ. Ξενοφώντος, ο πρόεδρος της Λυρικής Σκηνής Λεμεσού Κύπρου Γιώργος Νικολάου και εκ μέρους του πρέσβη της Ελλάδας η πρόξενος Χριστίνα Ζαχαριουδάκη.

Ο κ. Ξενοφώντος εξήρε την ανιδιοτελή προσφρορά των ΕΛΔΥΚΑΡΙΩΝ στο νησί τονίζοντας ότι για τους αδούλωτους Έλληνες της μαρτυρικής Κύπρου, η ΕΛΔΥΚ αποτελεί σάρκα από τη σάρκα μας και οστούν εκ των οστέων μας. Η ΕΛΔΥΚ, υπογράμμισε, αποτελεί την αιχμή του δόρατος της αμυντικής ικανότητας της νήσου μας η οποία συνεχίζει τον αγώνα για απελευθέρωση των σκλαβωμένων εδαφών μας και εξεύρεση δίκαιης και εθνικά αποδεκτής λύσης στο Κυπριακό Ζήτημα. Ο Κυπριακός Ελληνισμός υποκλίνεται μπροστά στη λεβεντιά της ΕΛΔΥΚ και στο μεγαλείο του έργου που επιτελεί σαυτή τη νοτιότερη εσχατιά του Έθνους, κατέληξε.

Η Λυρική Σκηνή Λεμεσού μάγεψε τους παρισταμένους με την άψογη ερμηνεία παραδοσιακών, πατριωτικών και έντεχνων τραγουδιών ενώ το μουσικό σχήμα της ΕΛΔΥΚ κατασυγκίνησε τους πάντες κλείνοντας με το, "δεν σε φοβάμαι, με την Ελλάδα εγώ ξυπνάω και κοιμάμαι"

Ο διοικητής της ΕΛΔΥΚ συνταγματάρχης Προκόπιος Μαυραγάνης τίμησε τους συνδιοργανωτές, διαβεβαιώνοντας ότι η ΕΛΔΥΚ με γενναιότητα και ανιδιοτέλεια προασπίζεται την ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας, επιτελώντας στο ακέραιο το καθήκον της. Η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό μας Ύμνο.