Εκδηλώσεις Ινστιτούτου Ελληνικού Πολιτισμού
________________________________________

Το Ινστιτούτο   Ελληνικού Πολιτισμού, ΙΕΠ, υποδέχεται  στην Κύπρο στις 21-25 Νοεμβρίου 2019,  πολυμελή αντιπροσωπεία του Μορφωτικού  Συλλόγου  « Η Ορεστίς»  Άργους Ορεστικού  Καστοριάς, με  παραδοσιακό χορευτικό συγκρότημα και χορωδία.

​Την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου στις  6 μ.μ.  στο μέγαρο της ΣΕΚ στον Στρόβολο,  η  <<Ορεστίς>> θα  παρουσιάσει  καλλιτεχνικό πρόγραμμα στο πλαίσιο του Φιλολογικού Μνημοσύνου προς τιμήν του πρώην γενικού γραμματέα της ΣΕΚ,  αγωνιστή της ΕΟΚΑ, αείμνηστου Μιχαλάκη Ιωάννου. Κύριος ομιλητής, ο τέως υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

Το Σάββατο 23/11 στις 8 μ.μ.  το  Ινστιτούτο  Ελληνικού Πολιτισμού  διοργανώνει Μουσική – Χορευτική  βραδυά  στην αίθουσα δεξιώσεων  ΝΑVΑRΙΝΟ  [οδός  Ναβαρίνου 1] στη Λευκωσία με συμμετοχή του χορευτικού  συγκροτήματος  <<  Η Ορεστίς>>.  Η βραδυά  θα  διανθιστεί με Ελληνικό γλέντι και χορό. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης,  θα τιμηθούν  oι ξεναγοί των εκδρομών του ΙΕΠ στην Ελλάδα,  Σία Κεραμάρη και  Γιάννης Πλίτσης. Είσοδος με φαγητό και ποτό €20.  Δηλώσεις συμμετοχής  99 373 000.  ​

Την Κυριακή  24/11 στις 7 μ.μ.  η Χορωδία και το Χορευτικό ''Η Ορεστίς'',  η Χορευτική Ομάδα Αρεδιού και η ομάδα παραδοσιακού χορού του Χοροδιδασκαλείου ''Ρύμβος'' θα παρουσιάσουν μουσικοχορευτική παράσταση που θα γίνει στο Κλειστό Γυμναστήριο του Β Περιφερειακού Γυμνασίου Λευκωσίας στη Μαλούντα.

​Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν, το Κοινοτικό Συμβούλιο Αρεδιού, το Ινστιτούτο Ελληνικού Πολιτισμού και το Κέντρο Τέχνης και Βιωματικής μάθησης Όλβιον.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.