Στην Κύπρο 60 μελής αντιπροσωπεία του πολιτιστικού συλλόγου
“Η Ορεστίς” Άργους Ορεστικού Καστοριάς
________________________________________________________

Με χορευτικό συγκροτημα και χορωδία,  κατόπιν πρόσκλησης του Ινστιτούτου   Ελληνικού Πολιτισμού

Το Ινστιτούτο   Ελληνικού Πολιτισμού, ΙΕΠ,  υποδέχεται  στην Κύπρο στις 21-25 Νοεμβρίου 2019 εξηκονταμελή αντιπροωπεία του Μορφωτικού  Συλλόγου   «Η Ορεστίς»  Άργους Ορεστικού  Καστοριάς, με  παραδοσιακό χορευτικό συγκρότημα και χορωδία.  Επικεφαλής της αντιπροσωπείας είναι ο πρόεδρος του συλλόγου  Κώστας Αδάμ.  Μαζί μας θα βρίσκεται και ο φίλτατος Γιάννης Πλίτσης,   Ταμίας του συλλόγου και  ξεναγός  των εκδρομών του ΙΕΠ στην Ελλάδα.

​Η  φιλοξενούμενοι  μας θα  καταλύσουν σε  παραλαιακό ξενοδοχείο της  Λάρνακας. Κατά την εδώ διαμονή  τους  θα  τύχουν ξενάγησης  σε ιστορικούς,  πολιτιστικούς και προσκυνηματικος χώρους της  νήσου καθώς  και στη γραμμή αντιπαράταξης όπου  θα ενημερωθούν για το Κυπριακό Ζήτημα και εν γένει για τη γεωπολιτική κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

​Το χορευτικό και η χορωδία του συλλόγου "Η Ορεστίς"  θα δώσουν δύο παραστάσεις.  Η πρώτη παράσταση θα δοθεί την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου στις  6 μ.μ  στο μέγαρο της ΣΕΚ στον Στρόβολο, στο πλαίσιο του Φιλολογικού Μνημοσύνου προς τιμήν του πρώην γενικού γραμματέα της ΣΕΚ, αγωνιστή της ΕΟΚΑ, Μιχαλάκη Ιωάννου με την ευκαιρία συμπλήρωσης 10 χρόνων από τον θάνατο του.  Κύριος ομιλητής θα είναι ο τέως Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας  Ιωάννης Κσουλίδης. Συνδιοργανωτές  της εκδήλωσης είναι η ΣΕΚ,  το Ινστιτούτο   Ελληνικού Πολιτισμού, το Ίδρυμα Απελευθωτικού Αγώνα  ΕΟΚΑ και ο ΑΠΟΠ Παλαιχωρίου.  

​Η δεύτερη παράσταση θα δοθεί στο οίκημα της Κοινότητας Αρεδιού της Επαρχίας Λευκωσίας την  Κυριακή  24/11 και ώρα 7 μ.μ.  σε συνεργασία του ΙΕΠ με το Κοινοτικό Συμβούλιο και τη Σχολή Χορού  <<Ρύμβος>>  υπό τη διεύθυνση του  Δημήτρη Κωνσταντίνου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και στις δύο παραστάσεις.

Το Σάββατο 23/11 στις 8 το βράδυ το  Ινστιτούτο   Ελληνικού Πολιτισμού  διοργανώνει Μουσική – Χορευτική  βραδυά  στην αίθουσα δεξιώσεων ΝΑVΑRΙΝΟ, [οδός  Ναβαρίνου 1] στη Λευκωσία με συμμετοχή του  πολυμελούς συγκροτήματος  του συλλόγου  "Η Ορεστίς"  Άργους Ορεστικού.  Η βραδυά  θα  διανθιστεί με Ελληνικό γλέντι και χορό μέχρι αργά. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης,  θα  τιμηθούν  oι ξεναγοί των εκδρομών του ΙΕΠ στην Ελλάδα,  Σία Κεραμάρη και  Γιάννης Πλίτσης.

​​ΕΙΣΟΔΟΣ  ΜΕ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΠΟΤΟ € 20 

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής  99 373 000   και