Ανάμνησης ζωής από την εκδρομή μας στην Ελλάδα, Αλβανία, ΠΓΔΜ
_________________________________________________________

Μπορεί ο τίτλος να παραπέμπει σε πολυεθνική εκδρομή όμως η αλήθεια είναι άλλη.

​Το εξαήμερο Ταξίδη, περιπλάνηση μας, ήταν καθόλα ελληνιστικό σε τόπους και χώρους όπου μεγαλούργησε ελληνισμός.

Στην  Καστοριά με την χιλιοτραγουδισμένη λίμνη της κάναμε επίσκεψη  στην  γραφική παραδοσιακή γειτονιά  Ντολτσό με τα αριστοκρατικά αρχοντικά και ξενάγηση στο λιμναίο οικισμό. Η επίσκεψη ας στους Ψαράδες στην μεγάλη Πρέσπα δεν απείχε πολύ από την συνάντηση κορυφής που έγινε εκεί για την Μακεδονία και την ονομασία της ΠΓΔΜ.

Εντυπωσιακές οι βραχογραφίες και το εκκλησάκι κτισμένο στους βράχους της μεγάλης Πρέσπας όπου αγίασαν μοναχοί για εκατοντάδες χρόνια.

Στην Κορυτσά στον Ελληνορθόδοξο ναό της Αναστάσεως συστήσαμε παιδία ομογενών και τύχαμε ενημέρωσής για την 

ζωή στην σημερινή εποχή, έντονο το ελληνικό και χριστιανικό στοιχείο. Η επίσκεψη μας στο Βυζαντινό Ορθόδοξο  μοναστήρι του Οσίου Ναούμ, κτίσμα του 10ου μ.Χ αιώνα με τις εκπληκτικές τοιχογραφίες του και μοναδική  θέα στη λίμνη  της  Οχρίδας θα μας μείνει αξέχαστη τόσο για το ειδυλλιακό τοπίο όσο και για την ιστορία που κουβαλά.

Οι φωτογραφίες περιγράφουν το ατέλειωτο Ταξίδη στο χρόνο και την αναπόληση της πάλε ποτέ μεγάλης Ελλάδας, αλήθεια θεέ μου τόση ομορφιά και ιστορία γιατί να ξεθωριάζουν σήμερα από την παραπληροφόρηση και την λησμονιά.

H εκδρομή έφερε τον τίτλο, ΕΙΔΥΛΛΙΑΚΕΣ ΛΙΜΝΕΣ  [ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΠΡΕΣΠΕΣ -  ΚΟΡΥΤΣΑ [Β. Ήπειρος ] ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΟΧΡΙΔΑ  - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και πραγγματοποιήθηκε στις  29 /9 - 4/10.  Συνοδός, ο Μίμης Θεοδότου αντιπρόδρος ΙΕΠ.