Η παγκοσμιοποιούμενη ζούγκλα με φόντο τον κορωνoϊό
______________________________________________

Του Ξενή Χ. Ξενοφώντος
προέδρου Ινστιτούτου Ελληνικού Πολιτισμού

  • Ο οικονομικός καννιβαλισμός σύρει την ανθρωπότητα σε τραγικά αδιέξοδα.

Σε άρθρο μας με αφορμή τις εκατόμβες των τελευταίων Ισλαμικών βομβιστικών επιθέσεων στην Ευρώπη και όχι μόνο, προειδοποιούσαμε ότι ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος βρίσκεται προ των πυλών, τονίζοντας ότι στην περίπτωση που οι ηγέτες των ισχυρών χωρών δεν καταφέρουν να διαχειρισθούν τις τεράστιες προκλήσεις, η ανθρωπότητα θα συρθεί σε τραγικές περιπέτειες. Ασφαλέστατα, αιτία της έκρηξης του νέου πολέμου ή αλλοιώς της ασύμμετρης απειλήςπου αιωρείται σαν δαμόκλεια σπάθη πάνω από τον πλανήτη, δεν είναι άλλη από τον οικονομικόν καννιβαλισμό που κυριαρχεί παγκοσμίως με τις κραυγαλέες εισοδηματικές ανισότητες και τη μόνιμη φτωχοποίηση διεσεκατομμυρίων πολιτών.

Δυστυχώς, γιαυτή την ανεπιθύμητη κατάσταση ευθύνη φέρουν οι ισχυροί του πλανήτη αλλά και ηγέτες της Ευρώπης οι οποίοι αδυνατούν σκόπιμα να λύσουν τα καίρια ζητήματα όπως το μεταναστευτικό, η τρομοκρατία και η ανεξέλεγκτη οικονομική παγκοσμιοποίηση που εκτρέφονταιαπόστυγνά οικονομικά συμφέροντα και απόλυτης έλλειψης ηθικής, σκορπώντας τον θάνατο, την φρίκη και τον ανθρώπινο πόνο.

Ασύμμετρη απειλή - Κορωνοϊός

Σήμερα,γινόμαστε φρικτοί μάρτυρες της ασύμμετρης απειλής της πανδημίας του κορωνοϊού του οποίου η γεωμετρική εξάπλωσησήμανε συναγερμό σε όλο τον πλανήτη, θέτοντας τις πολιτικές ηγεσίες ενώπιον των τεράστιων ευθυνών τους έναντι της ανθρωπότητας. Δεν γνωρίζουμε τις διαστάσεις που θα προσλάβει ηεεπέλαση του κορονοιούστους επόμενους μήνες. Αυτό που γνωρίζουμε ή καλύτερα αυτόαντιλαμβανόμαστε είναι ότι πίσω από αυτό το αισχρό φαινόμενο, υπάρχει ένα μεγάλο και σκοτεινό παρασκήνιο της παγκόσμιας οικονομικής μαφίας που τείνει να ανατινάξει στον αέρα τον κόσμο ολόκληρο, χάριν των αδίστακτων κερδοσκοπικών της επιδιώξεων. Με βαθύτατη θλίψη και πόνο ψυχής, διαπιστώνουμε πως η παγκοσμιοποίηση όπως εξελίσσεται, έχει μετατρέψει τους ανθρώπους σε πειραματόζωα! Τα κέντρα εξουσίας και λήψεων αποφάσεων χρωματίζονται έντονα από την άτυπη συμπαιγνία των πολιτικών καιροσκόπων και των οικονομικών κερδοσκόπων οι οποίοι παίζουν στα ζάρια του παγκοσμιοποιούμενου καζίνο τις τύχες των λαών. Είμαστε βέβαιοι πως, αν παρελπίδα συνεχισθεί το απεχθές φαινόμενο να βρίσκεται ο παγκόσμιος πλούτος στα χέρια των ολίγων με τους πολλούς να
22υποφέρουν, θα υπάρξει παγκόσμια έκρηξη με απρόβλετες συνέπειες. Ήδη η διεθνής τρομοκρατία, το Τζιχάντ, το Ισλάμ και οι κάθε λογής Ερντογανικές παράνοιες, τρίζουν τα δόντια σηματοδοτώντας την εκδήλωσητου τρίτου παγκοσμίου πολέμου πουπρωτίστως θα πλήξει της Ευρώπη η οποία ακόμη δεν έχει συνέλθει πλήρως από τα ερείπια της αποτρόπαιας περιόδου1939-45. Μέσα σαυτό το μαύρο σκηνικό, η Ευρωπαική Ένωση καλείται να ορθώσει ανάστημα, θέτοντας φρένο σε παρανοικές πολιτικές πρακτικές που ελαύνονται αποκλειστικά από βρώμικες κερδοσκοπικές επιδιώξεις. Κατά την ταπεινή μου άποψη, η τύχη του πλανήτη εξαρτάται από την αποφασιστικότητα της Ευρωπαικής Ένωσης με ηγέτιδα δύναμη την Γαλλία να αναλάβει τα ηνία στο παγκόσμιο γεωπολιτικό σκηνικό. ΗΕυρωπαική Ένωση, απαλλαγμένη πλέον από το τεράστιοβαρίδι της Μεγάλης Βρετανίας, μπορεί να δώσει ξανά ελπίδα στην ανθρωπότητα η οποίαοδηγείται στο πουθενά από παρανοικές πολιτικές ηγεσίες με τις ευλογίες του παγκόσμιου οικονομικού διευθυντηρίου και τους δορυφόρους του στα κράτη και τις τοπικές κοινωνίες. Αν η Ευρώπη αποτύχει, η ανατίναξη του πλανήτη με όλα τα τραγικά συνεπακόλου, δεν θα αργήσει.