ΟΙ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ/ΑΛΥΤΡΩΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
_____________________________________________________________

 

OI  ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ/ΑΛΥΤΡΩΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ TΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΎ

Του Ξενή  Χ.Ξενοφώντος*

 Με το βλέμμα στραμμένο στον βουβό Πενταδάκτυλο  και το μυαλό να στριφογυρίζει στις αλησμόνητες πατρίδες του μαυροφορεμένου Ελληνισμού, μνημονεύουμε σήμερα τη Γενοκτονία ένος εκλεκτού τμήματος του Έθνους μας.

 Αποδίδουμε τις δέουσες τιμές  στον υπερήφανο Ελληνισμό του Πόντου του οποίου μεγάλο τμήμα εξολοθρεύτηκε από τις απάνθρωπες ορδές των νεότουρκων, οι οποίοι ζώντας και σήμερα στον αστερισμό της βαρβαρότητητας απειλούν με αιματοκύλισμα την Κύπρο την Ελλάδα και άλλες Ελληνικές  κοιτίδες.

 Ως Ινστιτούτο Ελληνικού Πολιτισμού, θέλουμε με την ευκαιρία της επετείου της 19ης Μαίου, να στείλουμε προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα, με κεντρικούς αποδέκτες της Κυπριακή και Ελληνική Πολιτεία, πως παραμένουμε στην εμπροσθοφυλακή της ακατάπαυστης προσπάθειας για Δικαίωση των θυσιών και των αγώνων του Κυπριακού Ελληνισμού, του Ποντιακού Ελληνισμού και όλων των άλλων Ελληνικών πατρίδων.

 Σε τούτους του πονηρούς καιρούς, διαμηνύουμε ότι θα εντείνουμε τη δράση μας για να κρατήσουμε ψηλά τη σημαία της ειρήνης και των ανθρωπίνων αξιών. Ταυτόχρονα, επισημαίνουμε πως δεν δεν θα φεισθούμε κόπων και θυσιών για να διατηρήσουμε αναλλοίωτη την πολιτισμική μας φυσιογνωμία, την Ελληνική μας λεβεντιά και την εθνική μας ταυτότητα.

 Με την εθελοντική μας δράση, θα ενισχύουμε σε συνεχή βάση τις σχέσεις των όπου γης ελλήνων, στέλλοντας ισχυρά μηνύματα, κυρίως στις πολιτικές μας ηγεσίες, πως  μόνο με ενότητα, ομοψυχία και άδολο πατριωτισμό μπορούμε να παραμείνουμε όρθιοι διεκδικώντας λευτεριά, δικαιοσύνη κι εθνική αξιοπρέπεια.

 Στο πλαίσιο αυτό, με  δική μας πρωτοβουλία, αρχίσαμε  την οικοδόμηση του Ενιαίου Πολιτιστικού Δόγματος Κύπρου – Ελλάδας, ενώνοντας τις δημιουργικές δυνάμεις του Ελληνισμού για διατήρηση των πολιτισμικών μας  ιδανικών  και προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων.

 Γιατί [αγαπητέ πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας] η πολιτιστική διπλωματία είναι ισχυρόταταο όπλο το οποίο κάποτε θα πρέπει να αξιοποιηθεί στο μέγιστο βαθμό  από τις κυβερνήσεις Κύπρου και Ελλάδας. Πιστεύουμε, πως σε αυτή την εύτολμη και πρωτοποριακή μας προσπάθεια θα έχουμε την πλήρη στήριξη σας. Στο Ενιαίο Πολιτιστικό Δόγμα, που αναμένεται να εξαγγελθεί επίσημα μέσα στο τρέχον έτος, έχουν θέση οι αδελφοί μας Έλληνες από τον Πόντο και όλες οι ζωτικές συνιστώσες του Ελληνισμού, τους οποίους καλούμε σε ενεργό συμμετοχή.

Με αυτές τις σκέψεις, μεταλαμβάνοντας από το άγιο δισκοπότηρο του αίματος  του Ποντιακού Ολοκαυτώματος, σας ευχαριστούμε για την εδώ παρουσία σας η οποία μας δίνει δύναμη για συνέχιση του αγώνα μας.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ  -  ΓΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΑΜΕΝΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ - ΓΙΑ ΜΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ/ΑΛΥΤΡΩΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

*XAIΡΕΤΙΣΜΟΣ ΞΕΝΗ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ''ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ'' 19 ΜΑΙΟΥ 2023 ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΡΧΑΓΓΕΛΛΟΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΚΥΚΚΟΥ