ΕΞΑΦΟΡΜΗΣ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗΣ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ
_____________________________

Εξαφορμής της επετείου ανακήρυξης του ψευδοκράτους

 

Του Ξενή Ξενοφώντος*

 

· 5 πυλώνες πολιτικής για διάσωση της μαρτυρικής Κύπρου και του Ελληνισμού

 

Για άλλη μια χρονιά γινόμαστε μάρτυρες φρικιαστικών εικόνων από την κατεχόμενη γή μας με πρωταγωνιστή τον νεοσουλτάνο της Άγκυρας και τους εδώ υποτακτικούς του. 668 χρόνια από τη σημαδιακή επέτειο της 29ης Μάιου 1453, 100 και πλέον χρόνια από την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού και την τραγωδία της Μικρασίας, 66 χρόνια από το Πογκρόμ του Ελληνισμού στην Κωνσταντινούπολη, 47 χρόνια από τον ξεριζωμό του Κυπριακού Ελληνισμού στις 20 Ιουλίου 1974 και 38 χρόνια από την ανακήρυξη του Τ/Κ Ψευδοκράτους στην κατεχόμενη Κύπρο, η ιστορία επαναλαμβάνεται. Οι νεοθωμανοί απειλούν ευθέως τα ιερά και τα όσια μας, στη μανιώδη προσπάθεια τους να εξαφανίσουν από τον χάρτη τον Κυπριακό Ελληνισμό, να συρρικνώσουν τον Μητροπολιτικό Ελληνισμό και να αφανίσουν τους Χριστιανικούς πληθυσμούς στη γύρω περιοχή. Οι καιροί ου μενετοί για την Κύπρο, την Ελλάδα και την πολιτισμένη Ευρώπη.

Σε τούτη την ιστορική συγκυρία, καλούμαστε ως Ελληνισμός να αντλήσουμε δύναμη από τις διαχρονικές θυσίες των ηρώων μας, προκειμένου να υπερβούμε τα τραγικά αδιέξοδα στα οποία μας έχουν εγκλωβίσει νάνοι ηγέτες και ανάξιες πολιτειακές ηγεσίες. Με τα πολλά χαρίσματα και τις σπάνιες αρετές που διαθέτουμε, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο, αρκεί να εργασθούμε ομόψυχα, προγραμμματισμένα, πειθαρχημένα, ανυστερόβουλα και με ξεκάθαρους στόχους υπέρ του εθνικού συμφέροντος. Χαραχτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η υλοποίηση του εθνικού στρατηγικού στόχου της Ένταξης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαική Ένωση παρά το τεράστιο βαρίδι του Κυπριακού Ζητήματος. Στην υπόθεση της Ένταξης μεγαλούργησε η προσήλωση στον τεθέντα εθνικό στόχο υπεράνω κομματικών σκοπιμοτήτων, μωροφιλοδοξιών και ιδιοτελών συμφερόντων, μέσα σε πνεύμα εθνικής ενότητας και ειλικρινούς συνεργασίας Αθηνών – Λευκωσίας.

Σήμερα που ο Ερντογανικός παραλογισμός θέλει να περάσει στα αιμοβόρα χέρια του την Κύπρο, το Αιγαίο και άλλες Χριστιανικές κοιτίδες, απαιτείται η χάραξη υπερκομματικής πολιτικής και πανεθνικής στρατηγικής με κεντρικό στόχο την κοινωνική ανόρθωση, την οικονομική ανασυγκρότηση και την ισχυρή αμυντική θωράκιση. Απαιτείται η δημιουργία στρατηγικού άξονα συνεργασίας Κύπρου - Ελλάδας σε κρίσιμους οικονομικούς τομείς όπως ο τουρισμός, η αγροτική πολιτική, η εκπαίδευση και η τεχνογνωσία. Τώρα που επισυμβαίνουν στη γειτονιά μας κατακλυσμιαίες γεωπολιτικές μεταβολές, η ιστορία κτυπά την πόρτα μας και μας καλεί να κάνουμε τη μεγάλη υπέρβαση, ορθώνοντας ανάστημα στον κατακτηκτή μέσω μόνιμης πανεθνικής στρατηγικής που θα στηρίζεται σε πέντε κινητήριους άξονες :

1 Υγιής – εύρωστη οικονομία

2 Αξιόπιστο κράτος δικαίου,

3 Λαική ομοψυχία – υψηλό αγωνιστικό φρόνημα

4 Πανίσχυρη άμυνα

5 Ξεκάθαρη στρατιωτική συμφωνία αποτροπής με Ελλάδα, Γαλλία και χώρες που πραγματικά βλέπουν την Τουρκία ως σοβαρή απειλή του Ευρωπαικού Πολιτισμού

 

Το οφείλουμε στα παιδιά μας, στις μελλοντικές γενεές και στη μαρτυρική Ελληνική μας πατρίδα που κινδυνεύει να αφανιστεί απο τον χάρτη, εξαιτίας της Βρετανοτουρκικής συμπαιγνίας και τους εντός των τειχών εμπόρους του λαού. Αν δεν το πράξουμε, η ιστορία θα μας γράψει με μεγάλα γράμματα στις μαύρες σελίδες της.

*δημοσιογράφος

 

ΛΕΥΚΩΣΙΑ 15 Νοεμβρίου 2021