Το ψευδοκράτος και το μέλλον των Τουρκοκυπρίων
__________________________________________

Του Ξενή Χ. Ξενοφώντος
προέδρου Ινστιτούτου Ελληνικού Πολιτισμού

  • · Τα Ελληνικά F16 , τα πανηγύρια της 15ης Νοεμβρίου και οι καλοθελητές που διχάζουν τον λαό

Ξεχείλησε η οργή κάθε Έλληνα Κύπριου πατριώτη βλέποντας από τους δέκτες της τηλεόρασης τις θρασύτατες φιγούρες των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών και του κατοχικού στρατού στις φιέστες για την επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους.

Νοιώσαμε αηδία από τις αποσχιστικές δηλώσεις του ηγέτη των Τ/Κ Μουσταφά Ακκιντζί και του εκπροσώπου του στρατοκρατικού καθεστώτος της Άγκυρας Ρετζέπ Ακντάγ.\

Παράλληλα αισθανόμαστε βαθύτατη θλίψη για τα δημοσιεύματα σε εφημερίδες των ελεύθερων περιοχών τα οποία λίγο – πολύ θεωρούν την παρουσία Ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών F16 στη στρατιωτική παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου ως παρέμβαση στα εσωτερικά της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μαζί με την βροντερή φωνή μας για καταδίκη του ψευδοκράτους και τη συνεχιζόμενη προσπάθεια της Άγκυρας για αλλοίωση του δημογραφικού χαραχτήρα του κατεχόμενου τμήματος , στέλλουμε ισχυρό μήνυμα προς τους Τουρκοκύπριους πως το μέλλον τους είναι στην Κυπριακή Δημοκρατία και κατεπέκταση στην Ευρωπαική Ένωση.

Και όσο πιο νωρίς γίνει συνείδηση των Τουρκοκυπρίων αυτή η πραγματικότητα, τόσο το καλύτερο για την υπόθεση της ειρήνευσης στην Κύπρο με δίκαιη λύση για όλους τους νόμιμους κατοίκους του νησιού.

Η υιοθέτηση του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου και η εφαρμογή του Ευρωπαϊκού δικαίου σε όλα τα επίπεδα, αποτελούν τη μέγιστη εγγύηση και την καλύτερη ασφάλεια για όλους τους νόμιμους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αυτό που χωρίζει Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους είναι η κατοχή και ο τούρκικος στρατός και όχι οι δίκαιες και αξιοπρεπείς θέσεις των Ελληνοκυπρίων στις συνομιλίες. Είναι η ώρα που θα πρέπει οι Τουρκοκύπριοι να μετρήσουν σωστά το πραγματικό τους συμφέρον και να πάρουν το μέλλον στα χέρια τους. Η εγγύηση και η ασφάλεια τους δεν διασφαλίζονται μέσα από στρατιωτικά και επεμβατικά δικαιώματα, ούτε μέσα από παράνομα πολιτειακά μορφώματα, αλλά μέσα από την κοινή συνύπαρξη σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος όπου Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι θα συνεργάζονται ειλικρινά για πρόοδο και ευημερία όλων.

Στους Ελληνοκύπριους, που πνέουν μένεα για την δήθεν παρέμβαση της Ελλάδας στα εσωτερικά της Κύπρου, τονίζουμε πως η πτήση των Eλληνικών F16 πάνω από τον Κυπριακό ουρανό και η παρουσία του Έλληνα Υπουργού Άμυνας στην παρέλαση, εντάσσεται στο πλαίσιο 2 ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ διακρατικής συμφωνίας δύο χωρών - μελών του ΟΗΕ και της Ευρωπαικής Ένωσης. Συνεπώς οι αιχμές των καλοπροαίρετων κονδυλοφόρων και των πολιτικάντιδων που κρύβονται από πίσω τους, όχι μόνον υπονομεύουν την οντότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά ρίχνουν νερό στον μύλο της Άγκυρας που επιδιώκει να μετατρέψει την Κύπρο σε προτεκτοράτο της. Τώρα που σιγά – σιγά καταλαγιάζει η οργή μας από το ντελίριο των προκλήσεων στα κατεχόμενα στις 15 Νοεμβρίου, καλούμεν τους κάθε λογής καλοθελητές, πολιτικούς και μη, να σταματήσουν τα επικίνδυνα τερτίπτια τους τα οποία διχάζουν το λαό, προκειμένου να εξυπηρετηθεί το προεκλογικό τους παιχνίδι και τα ευτελή τους συμφέροντα. Αν δεν το πράξουν, νάναι βέβαιοι πως ο εξαθλιωμένος και κατακρεουργημένος λαός που δεν τρώει πλέον κουτόχορτο, θα τους ρίξει στον πολιτικό καιάδα.