ΏΡΑ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

​__________________________________________________________________

· Επείγουσα ανάγκη η απαλλαγή του ΚΟΑ από τα καρκινώματα

της διαφθοράς και της διαπλοκής

 

Ήλθε η ώρα, να ξεριζωθούν τα καρκινώματα της διαφθοράς που χαραχτηρίζουν διαχρονικά τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, ΚΟΑ. Αυτό αξίωσε από τον νέο Πρόεδρο του Δ.Σ του ΚΟΑ Γιάννου Ιωάννου, το Ινστιτούτο Ελληνικού Πολιτισμού, ΙΕΠ, σε πρόσφατη συνάντηση τους όπου τέθηκε επί τάπητος η ανάγκη απαλλαγής από τα κατάλοιπα της κομματοκρατίας και της διαπλοκής που καταδυναστεύουν τον Οργανισμό.

Ο πρόεδρος του ΙΕΠ Ξενής Ξενοφώντος τόνισε ότι προβάλλει αδήριτη η ανάγκη να χαραχθεί ξεκάθαρος οδικός χάρτης για να ανθίσει το Αθλητικό Ιδεώδες και να ζωντανέψουν τα ιδανικά του Ολυμπισμού, προς όφελος της κοινωνίας, της νέας γενιάς, και της χώρας ευρύτερα.

Ο Γιάννος Ιωάννου συμφώνησε με τις τοποθετήσεις του ΙΕΠ διαβεβαιώνοντας ρητά πως ο ΚΟΑ εισέρχεται στον αστερισμό μιας νέας εποχής με μοναδικό γνώμονα την επικράτηση της αξιοκρατίας, της ισονομίας και της χρήστης διοίκησης, για να μεγαουργήσουν ξανά τα ιδεώδη του Ολυμπισμούμε πολλαπλά οφέλη για το κοινωνικό σύνολο.

Είναι μια καλή ευκαιρία να αποδείξουμε ότι εννοούμε αυτά που λέμε, κάνοντας καλή αρχή μέσω σημαδιακών δρώμενων στο πλαισιο των εκδηλώσεων 2024 - Έτος Ολυμπισμού, σημείωσε.

Ως ΙΕΠ, διαμήνυσε ο κ. Ξενοφώντος, στηρίζουμε έμπρακτα την όλη προσπάθεια για να καταστεί ο ΚΟΑ υπηρέτης της νεολαίας και της κοινωνίας, και όχι όχημα ύποπτων συμφερόντων που μολύνουν την ιερή αποστολή του.

Στη συνάντηση, συνόδευαν τον κ. Ξενοφώντος ο πρόεδρος και το μέλος της Επιτροπής Παιδείας, Αθλητισμού, Ολυμπισμού του ΙΕΠ Δρ. Μιχάλης Μιχαηλίδης και Χρύσης Ναφαΐδης, αντιστοίχως. Παρούσα και η Αντιπρόεδρος του ΚΟΑ Κάλλη Χατζηιωσήφ , την οποία ευχαριστούμε για τις εύστοχες τοποθετήσεις της.

ΛΕΥΚΩΣΙΑ 26/2/2024