ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΙΕΠ ΚΑΙ ΕΥΑΓΟΡΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗ ΠΑΦΟΥ

​__________________________________________________________________

Την ένταξη του Πολιτιστικού Συλλόγου "ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ" Πάφου στο υπό ίδρυση ΕΝΙΑΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΔΟΓΜΑ, ΕΠΟΔ, Κύπρου - Ελλάδας, σφράγισε η συνάντηση μου με την πρόεδρο του Παφιακού συλλόγου Άντρη Κανάρη.

Το Ινστιτούτο Ελληνικού Πολιτισμού Κύπρου που πρωτοστατεί στη δημιουργία του Ενιαίου Πολιτιστικού Δόγματος νοιώθει ιδιαίτερη υπερηφάνεια γιατί ένας ιστορικός σύλλογος που φέρει το βαρύ όνομα του Βαγορή της ΕΟΚΑ, συμμετέχει ως ισότιμο μέλος στο υπό εξέλιξη μεγαλύτερο δίκτυο πολιτισμικών φορέων του Ελληνισμού.
Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας, συμφωνήθηκε όπως η ετήσια θεσμοθετημένη εκδήλωση ΗΜΕΡΑ ΗΡΩΑ ΜΑΘΗΤΗ που διοργανώνει το Ινστιτούτο Ελληνικού Πολιτισμού, ενσωματωθεί στα ΕΥΓΟΡΕΙΑ 2024 τον προσεχή Μάρτιο.

Εκτός από το Ινστιτούτο Ελληνικού Πολιτισμού, στο ΕΠΟΔ συμμετέχουν από την Κύπρο, μέχρι στιγμής, ο ΕΥΑΓΟΡΑΣ Πάφου και το ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΩΝ.
Μέχρι τώρα έχουν ενταχθεί ως ιδρυτικά μέλη στις τάξεις του Ενιαίου Πολιτιστικού Δόγματος 14 φορείς από Κύπρο, Ελλάδα και Καλαβρία Κ. Ιταλίας!
Image