ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ

​__________________________________________________________________

Το Ινστιτούτο Ελληνικού Πολιτισμού καλεί την κυβέρνηση Χριστοδουλίδη να χαράξει χωρίς καθυστέρηση ολοκληρωμένη πολιτική για αντιμετώπιση του Δημογραφικού προβλήματος το οποίο αποτελεί, σε συνάρτηση με το Μεταναστευτικό, δεύτερον "Αττίλα."

Τη θέση αυτή διατυπώσαμε χθες δια ζώσης στον Υπουργό Οικονομικών Μάκη Κεραυνό στον οποίο διαβιβάσαμε τις έντονες ανησυχίες μας για την αδυναμία της Κυπριακής Πολιτείας να χειριστεί επιτυχώς ένα ζήτημα που απειλεί τα κοινωνικά θεμέλια του κράτους.

Με τεκμηριωμένα επιχειρήματα και πραγματιστικές προτάσεις αξιώσαμε τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για αναχαίτιση του δημογραφικού εφιάλτη που απειλεί τον τόπο και τον Κυπριακό Ελληνισμό.

------ Ο κ. Κεραυνός άκουσε με πολλή προσοχή την παρέμβαση μας. Συμμερίζεται τις αγωνίες μας, βεβαιώνοντας πως η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο που θα επιφέρει ριζικές τομές για αντιμετώπιση του Δημογραφικού, αλλά και του Μεταναστευτικού.
Παράλληλα, προσέγγισε θετικά εισηγήσεις του ΙΝΣΤΙΤΟΎΤΟΥ ΕΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ για περαιτέρω ενίσχυση των πολιτισμικών, κοινωνικοοικονομικών κι εθνικών δεσμών Κύπρου - Ελλάδας.

---- Εκ μέρους του Δ.Σ. του Ινστιτούτου, ευχαρίστησα τον Υπουργό για την εποικοδομητική συζήτηση τονίζοντας του πως, από τα λόγια πρέπει οπωσδήποτε να περάσουμε στις πράξεις μέσα σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.
Η βραδυφλεγής βόμβα του Δημογραφικού πάση θυσία πρέπει να αποπυροδοτηθεί εδώ και τώρα.!

----- Επί των καίριων αυτών ζητημάτων, θα επανέλθουμε σύντομα με δημόσιες παρεμβάσεις.

Νοέμβριος 2023