ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΆΜΥΝΑΣ

​__________________________________________________________________

ΑΞΙΩΝΟΥΜΕ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΑΜΥΝΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΥΠΡΟΥ - ΕΛΛΑΔΑΣ
ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΜΕΝΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

  •  Συνάντηση του Ινστιτούτου Ελληνικού Πολιτισμού με τον Υπουργό Άμυνας

 Την επαναφορά του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος και την χάραξη μόνιμης πανεθνικής στρατηγικής στο Κυπριακό σε ειλικρινή συνεργασία με την Ελληνική πολιτική ηγεσία αξίωσε αντιπροσωπεία του Ινστιστούτου Ελληνικου Πολιτισμού, ΙΕΠ, σε συνάντηση της με τον Υπουργό Άμυνας Μιχάλη Γιωργάλλα. Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ξενής Ξενοφώντος τόνισε πως η ισχυρή αμυντική θωράκιση, η λαική ομοψυχία και η εθνική ενότητα αποτελούν μοναδικά όπλα στον αγώνα μας για αναζήτηση δίκαιης επίλυσης του Κυπριακού. Ταυτόχρονα υπέδειξε πως η προαγωγή των πολιτισμικών μας αρχών και η αναστήλωση του αξιακού μας συστήματος πρέπει να τεθούν ψηλά στις προτεραιότητες της κυβέρνησης Νίκου Χριστοδουλίδη.

 Επιπρόσθετα, ζήτησε από τον Υπουργό να στηρίξει την ιδέα δημιουργίας Ενιαίου Πολιτιστικού Δόγματος Κύπρου – Ελλάδας – Ελληνισμού που προωθεί το Ινστιτούτο σε συενργασία φορείς της Ελλάδας και της Ομογένειας του εξωτερικού.

 Σε υπόμνημα που επέδωσε το Ινστιτούτο στον κ. Γιωργάλλα υπογραμμίζεται ότι, με άξονα το Δόγμα του Ενιαίου Πολιτιστικού Χώρου, ως Κυπριακός Ελληνισμός έχουμε χρέος να εργαζόμαστε πάνω σε συνεχή και στοχευμένη βάση για ενίσχυση των ακατάλυτων δεσμών της Κύπρου με την Ελλάδα, ως δόρυ για να καταστεί μονίμως το Κυπριακό κορυφαίο εθνικό θέμα στη συνείδηση των Ελλήνων.

 Από την πλευρά του ο Υπουργός αφού συνεχάρη το Ινστιτούτο για το έργο που επιτελεί, εξέφρασε τη στήριξη του στην ποικιλόμορφη δράση του προς όφελος των κοινωνικών κι εθνικών συμφερόντων. Επίσης, ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του Ινστιτούτου για την αμυντική κατάσταση της χώρας, τις αμυντικές συμμαχίες και την καταβαλλόμενη προσπάθεια της κυβέρνησης Χριστοδουλίδη για ενεργό εμπλοκή της Ευρωπαικής Ένωσης για σπάσιμο του αδιεξόδου στο Κυπριακό και εξεύρεση δίκαιης και δημοκρατικής λύσης στη βάση των Ευρωπαικών αρχών και αξιών.
Image
Image