ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
​__________________________________________________________________

Στο επίκεντρο η δημιουργία Ενιαίου Πολιτιστικού Δογματος

 

· Συνάντηση Ινστιτούτου Ελληνικού Πολιτισμού με τον Πρέσβη της Ελλάδας

 

Μέσα σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Ινστιτούτου Ελληνικού Πολιτισμού, ΙΕΠ, με τον πρέσβη της Ελλάδας Ιωάννη Παπαμελετίου. Το ΙΕΠ εκπροσώπησαν, ο πρόεδρος Ξενής Ξενοφώντος και η αντιπρόεδρος Δανάη Γεωργιάδου. Έγινε σε βάθος συζήτηση σε καίρια θέματα, εστιάζοντας στην Παιδεία, τον Πολιτισμό, το Κυπριακό και τα μείζονα εθνικά ζητήματα του Ελληνισμού.

Ο πρόεδρος του ΙΕΠ, ανέλυσε την πρόταση του για δημιουργία Ενιαίου Πολιτιστικού Δόγματος Κύπρου-Ελλάδας το οποίο θα διανοίξει ανοικτούς ορίζοντες στην προσπάθεια συνεχούς ενίσχυσης των δεσμών Κύπρου - Ελλάδας και οικουμενικού Ελληνισμού. Τέθηκαν εισηγήσεις για ενδυνάμωση των κοινών δραστηριοτήτων κυρίως σε θέματα εθνικής και κοινωνικοπολιτισμικής χροιάς προσδίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη θωράκισης της Ελληνικής Γλώσσας και προαγωγής των ακατάλυτων αρχών της Ελληνικής Παιδείας, ιδιαίτερα σήμερα που το αξιακό μας σύστημα παραπαίει. Ο κ. Πρέσβης αντίκρυσε πολύ θετικά τις εισηγήσεις του ΙΕΠ, με αποκορύφωμα την ανάγκη προώθησης συγκεκριμένου πολιτισμικού προγράμματος μέσω του οποίου θα πυκνώσουν πάνω σε σταθερή βάση οι επισκέψεις των Ελλαδιτών στην Κύπρο, κυρίως η μαθητιώσα νεολαία, με σκοπό να γνωρίσουν τις ομορφιές, τα ήθη, έθιμα και τις παραδόσεις, μεταλαμβάνοντας ταυτόχρονα από το άγιο δισκοπότηρο των αγώνων του αδούλωτου Κυπριακού Ελληνισμού για ελευθερία και εθνική δικαίωση.

Η αντιπροσωπεία του ΙΕΠ, εξεφρασε θερμές ευχαρσιτίες προς τον Έλληνα Πρέσβη για τη συμβολή του στην δρομολόγηση της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεση Λεμεσού - Πειραιά, τονίζοντας την πολλαπλή ωφελιμότητα της γραμμής που θα φέρει την κοινωνία των πολιτών ακόμη πιο κοντά.

Λευκωσία 17/6/2022

Image