7ήμερη Εκδρομή: ΠΗΛΙΟ – ΒΟΛΟΣ – ΡΟΥΜΕΛΗ 12 - 18 Αυγούστου 2024

  • Διαδρομές εξαιρετικού κάλλους στο βουνό των Κενταύρων που οι Ολύμπιοι Θεοί επέλεξαν ως θερινή /εξοχική κατοικία τους, συνδυασμού παρθένας φύσης και κρυστάλλινης θάλασσας

  • Εξορμήσεις σε παραδεισένια μέρη με αφετηρία τον <<ομφαλό της γης>> την ιερή πόλη των Δελφών, συνδυάζοντας εμβληματικά προσκυνήματα, σπάνιους πολιτισμικούς θησαυρούς, λίμνες και τοπία ελβετικού τύπου , καταρρακτάκια και παραδοσιακά χωριουδάκια που κλέβουν την παράσταση

 

ΠΤΗΣΕΙΣ AEGEAN

Α3 911 Λάρνακα – Αθήνα 7:30 - 9:15 & Α3 914 Αθήνα – Λάρνακα 21:20 - 23:00

 

ΔΙΑΜΟΝΗ: 3 Bόλος, 3 Δελφοί

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

1η μέρα: Λάρνακα – Αθήνα – Καμένα Βούρλα – Βόλος

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Πτήση για την Αθήνα. Παραλαβή και αναχώρηση με το λεωφορείο μας για τον Βόλο μέσω της υπερταχείας Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας - Θεσσαλονίκης. Σταθμός στα Καμένα Βούρλα, συνδυασμού βουνού - θάλασσας για χαλάρωση καφέ/ γεύμα. Προσεγγίζοντας τη Λαμία και διασχίζοντας το πέταλο του Μαλιακού Κόλπου φθάνουμε στην πόλη του Βόλου με το μεγάλο παραλιακό μέτωπο και το πολύβουο λιμάνι, υπό τη σκιά του καταπράσινου Πηλίου του βουνού των Κενταύρων. Τακτοποίηση στα δωμάτια του ξενοδοχείου μας. Ελεύθερος χρόνος για πεζή βόλτα στο παραλαιακό μέτωπο με τα περίφημα τσιπουράδικα και στο κέντρο της πόλης με τα καταστήματα και τα κάθε λογής μαγαζιά. Διανυχτέρευση.

μέρα: Μακρυνίτσα – Πορταριά – Κισσός – Τσαγγαράδα

Πρόγευμα. Ανηφορίζουμε για το Πήλιο, σύμπλεγμα 46 χωριών σε τοπία πανέμορφα με τρεχούμενα νερά, πυκνή βλάστηση, πανύψηλες καστανιές στα ψηλότερα και ελαιόδενδρα στα χαμηλότερα και άπλετο θέα στην θάλασσα του Αιγαίου σε αρκετά σημεία. Πρώτος σταθμός το “Μπαλκόνι του Πηλίου” η ξακουστή Μακρυνίτσα. Θα περπατήσουμε μέχρι την κεντρική πλατεία με τα υπεραιωνόβια πλατάνια, θα προσκυνήσουμε στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, θα ξεδιψάσουμε στη μαρμάρινη βρύση “Αθάνατο νερό” με τους λιονταρόμορφους κρουνούς. Επίσκεψη για όσους το επιθυμούν στο Βυζαντινό Μουσείο «Οξεία Επίσκεψις» όπου φιλοξενεί πολύτιμα κειμήλια από τον 13ο μέχρι τον 20ο αιώνα καθώς και στο Αρχοντικό Τοπάλη, αντιπροσωπευτικό δείγμα της πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής όπου στεγάζεται το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Ιστορίας Πηλίου. Διασχίζοντας το κεφαλοχώρι Πορταριά προχωρούμε προς τα Χάνια, μικρό χωριό χτισμένο σε υψόμετρο 1.190 σε μικρό πλάτωμα στην καρδιά του δάσους με οξιές και καστανιές κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο ''Αγριόλευκες'' φθάνοντας στο πανέμορφο χωριό Κισσός. Στην πλακόστρωτη πλατεία δεσπόζει μια από τις πιο ιστορικές εκκλησίες του Πηλίου, η Αγία Μαρίνα, τρίκλιτη βασιλική του 1650, η οποία ανακαινίστηκε το 1745 και αγιογραφήθηκε από το λαϊκό ζωγράφο Παγώνη. Εκεί θα δουμε και την προτομή του Ρήγα Φεραίου ο οποίος πρωτοδίδαξε στην Ζαγορά και στον Κισσό. Συνεχίζοντας με θέα το Αιγαίο προσεγγίζουμε τη γοητευτική Τσαγκαράδα πνιγμένη στο πράσινο με τις τέσσερεις γειτονιές της, τον Άγιο Ταξιάρχη, την Αγία Παρασκευή, τον Άγιο Στέφανο και την Αγία Κυριακή. Κάνουμε σταθμό στην Αγία Παρασκευή με την πλατεία και τον τεράστιο γεροπλάτανο και τις βρύσες με τα κρυστάλλινα νερά. Επιστρέφοντας κάνουμε σταθμό στην κοσμοπολίτικη πλατεία της Πορταριάς για καφέ/ παραδοσιακό γλυκό/ποτό, στα κυριλλέ μαγαζάκια της. Θα θαυμάσουμε τα σπουδαία αρχοντικά, τον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου και το εκκλησάκι της Παναγίας της Πορταρέας του 13ου αιώνα, σύμβολο της κοινότητας. Επιστροφή στον Βόλο. Διανυχτέρευση.

3η μέρα: Άνω Λεχώνια – Μηλιές – Βυζίτσα – Άφησσος

 Πρόγευμα και μεταφορά στα Άνω Λεχώνια όπου θα επιβιβαστούμε στο θρυλικό τρενάκι του Πηλίου [ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ] τον θρυλικό ''Μουτζούρη'' που θα μας μεταφέρει μέχρι τις Μηλιές. Η χαμηλή ταχύτητα σε συνδυασμό με τη μαγευτική διαδρομή σε παραδοσιακά χωριά της περιοχής αποτελούν εγγύηση για να απολαύσουμε ένα μοναδικό ταξίδι και να βιώσουμε εικόνες σπάνιας αισθητικής. Η μικρή στάση στο φιλόξενο περιβάλλον της Άνω Γατζέας, η καλημέρα με τους κατοίκους και στη συνέχεια ο τερματισμός στον ατμοσφαιρικό σταθμό των Μηλέων, είναι εμπειρίες μοναδικές. Στις Μηλιές, την πατρίδα του Άνθιμου Γαζή, θα δούμε την ιστορική εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών του 1741 με δώδεκα εσωτερικούς τρούλλους και θα επισκεφθούμε το Λαογραφικό Μουσείο. Συνεχίζουμε για τον παραδοσιακό οικισμό Βυζίτσα που συνθέτει ένα υπαίθριο μουσείο παραδοσιακής Πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής με γαστρονομικό χρώμα που αναδεικνύει ο τοπικός Γυναικείος Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός «Εσπερίδες». Θα επιχειρήσουμε συνάντηση με τις επικεφαλής του Συνεταιρισμού για να γνωρίσουμε το φιλόδοξο έργο τους. Προχωρώντας προς το Νότιο Πήλιο παραθαλάσσια καταλήγουμε στο γραφικό θέρετρο Άφησσος με αρκετά αρχοντικά, χτισμένο αμφιθεατρικά δίπλα στη θάλασσα με νησιώτικο ύφος, την πλατεία με τα αιωνόβια πλατάνια της και την πηγή από την οποίαν ξεδίψασαν και προμηθεύτηκαν νερό ο Ιάσων και οι Αργοναύτες, πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους στην Κολχίδα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυχτέρευση.

4η μέρα (15 Αυγούστου): Υπάτη – Μονή Αγάθωνος – Παύλιανη – Δελφοί

Πρόγευμα. Αναχωρούμε για την Ρούμελη. Παρακάμπτοντας τη Λαμία κάνουμε στάση για να απαθανατισουμε την θρυλική γέφυρα του Γοργοπόταμου όπου το 1942 γράφτηκε μια από τις ενδοξότερες σελίδες της νεώτερης Ελληνικής Ιστορίας από τις αντιαστασιακές οργανώσεις κατά των Ναζί. <<Σκαρφαλώνοντας >> στο βουνό Οίτη φθάνουμε στην εορτάζουσα Μονή Αγάθωνος του 14ου αιώνα βυζαντινής τεχνοτροπίας σε υψόμετρο 553 μέτρων σε μαγευτικό περιβάλλον κοντά στην Υπάτη. Μετά το κατανυχτικό προσκύνημα θα θαυμάσουμε τον μοναδικό βιότοπο 1200 στρεμμάτων του εκτροφείου της Μονής με παγώνια, φασιανούς πέρδικες, πάπιες ελάφια και διάφορα είδη πτηνών. Συνεχίζουμε για τα Λουτρά Υπάτης που διαθέτει υδροθεραπευτήριο με ιαματικά νερά. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την καρδιά της Ρούμελης με σταθμό στην πλανεύτρα Παύλιανη στα 1000 μ. υψόμετρο στις πλαγιές του Παρνασσού με καταπράσινα τοπία, ξύλινες γεφυρούλες και λιμνούλες που σχηματίζουν οι πηγές του Ασωπού σε τοπίο που σε συνεπαίρνει από την παραμυθένια όψη του. Καταλήγουμε στην παγκοσμίως γνωστή περιοχή Δελφών - Αράχωβας σε πλαγιά του πανύψηλου Παρνασσού με φόντο τη θάλασσα της Ιτέας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυχτέρευση. 

5η μέρα: Λίμνη Μόρνου – Λιδωρίκι – Γαλαξίδι

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για το Λιδωρίκι, κωμόπλη στην ορεινή Φωκίδα σε όμορφο τοπίο που προσφέρει γαλήνη στους επισκέπτες του. Υπήρξε επίκεντρο μαχών στα χρόνια της Επανάστασης του 1821 και θύμα αντιποίνων των Γερμανών κατά τη διάρκεια της Κατοχής. Πυρπολήθηκε ολόκληρη η κωμόπολη ενώ το σύνολο των κατοίκων της εκτελέστηκαν. Προχωρούμε προς τη Λίμνη Μόρνου, ένα από τα μεγαλύτερα φράγματα στην Ευρώπη που κείται στην πλάτη της πανύψηλης οροσειρά της Γκιώνας το οποίο δημιουργήθηκε για την υδροδότηση της Αθήνας. Τα νερά της έχουν καλύψει τα ερείπια της αρχαίας Καλλίπολης. Κάνουμε διαδοχικές στάσεις για φωτογραφίες στα ονειρικά τοπία που σχηματίζονται ανάμεσα στα φιόρδ. Κατηφορίζοντας θα επισκεφθούμε τη ναυτική πολιτεία του Γαλαξιδίου. Τη συνθέτουν τα νεοκλασικά καπετανόσπιτα με μαρμάρινες αψίδες γύρω από τις πόρτες, λουλουδιασμένες βοτσαλωτές αυλές, πέτρινα μπαλκόνια κοσμημένα με ακρόπρωρα πλοίων αλλά και κεραμοσκεπές. Θα ξεναγηθούμε στο Ναυτικό Μουσείο. Ελεύθερος χρόνος για να βολτάρουμε στο λιμανάκι με τις ταβέρνες, τα μαγαζάκια σε τοπίο ξεχωριστής ομορφιάς και στα υπέροχα διατηρημένα κτίρια όπου ξεχωρίζουμε το αρχοντικό Τσαλαγγύρα που φιλοξενεί το κτίριο του Δημαρχείου, το αρχοντικό Αγγελή που στεγάζει το Λαογραφικό Μουσείο, το πέτρινο Παρθεναγωγείο, το αρχοντικό Μπουρζέικο κλπ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυχτέρευση.

6η μέρα: Αρχαιολογικός χώρος Δελφών – Αγόριανη – Αράχωβα

Πρόγευμα. Επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο και στο μουσείου των Δελφών που θεωρούνται ο «ομφαλός της γης» και το κέντρο της σοφίας του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Ήταν ο πιο ιερός χώρος της αρχαίας Ελλάδας διότι εκεί βρισκόταν το σπουδαιότερο μαντείο και η Πυθία, η πρωθιερέα του Θεού Απόλλωνα που μετέφερε τη χρησμοδότηση του θεού προς τον ενδιαφερόμενο. Θα τα μοναδικά ευρήματα όπως το Θόλο της Αθηνάς Προναίας, την Ιερά οδό με το Ναό του Απόλλωνα, τη Στοά και τον Θησαυρό των Αθηναίων και το Στάδιο. Διασχίζοντας τις νοτιοανατολικές παρυφές του Παρνασσού σταματούμε στην καταπράσινη Αγόριανη ή Επτάλοφο με τρεχούμενα νερά, τον μικρό φουριόζικο καταρράκτη και τους παλιούς νερόμυλους. Προχωρώντας θα επισκεφθούμε τη γραφική και κοσμοπολίτικη Αράχωβα για χαλάρωση και βόλτα στα παραδοσιακά και κυριλλέ μαγαζάκια της, παντός είδους και καιρού.  

7η μέρα: Λειβαδιά – Κρύα – Μονή Οσίου Λουκά – Εμπορικό Κέντρο Σπάτων – Λάρνακα

Πρόγευμα. Παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής με πρώτο σταθμό την Μονή Οσίου Λουκά βυζαντινό αριστουργημα στους πρόποδες του Παρνασσού χτισμένο σε ειδυλλιακή κοιλάδα με ελιές. Σε αυτό το ανέγγιχτο από το χρόνο τοπίο θα θαυμάσουμε δύο μεγαλειώδεις εκκλησίες, διακοσμημένες με τοιχογραφίες και ψηφιδωτά πάνω σε χρυσό βάθος (10ος-11ος αιώνας). Οι δυο εκκλησίες του συγκροτήματος είναι ενωμένες και επικοινωνούν εσωτερικά μεταξύ τους. Πιο παλιά είναι αυτή της Παναγίας (μέσα 10ου αιώνα), ενώ η μεγαλύτερη, αφιερωμένη στον ιδρυτή του μοναστηριού κτίστηκε λίγο αργότερα (αρχές 11ου). Η εκκλησία της Παναγίας είναι πραγματικά ένα από τα αριστουργήματα της βυζαντινής αρχιτεκτονικής. Προχωρούμε για την περίκαλλη Λειβαδιά ανάμεσα στον Παρνασσό και τον Ελικώνα. Ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της κωμπόλης για καφέ και πεζή βόλτα στην πανέμορφη Κρύα με τον ήχο του ποταμού Έρκυνα να μας συντροφεύει! Πέτρινα γεφυράκια και παλιά σπίτια στις όχθες του συνθέτουν ένα κινηματογραφικό σκηνικό με αποκορύφωμα τις πηγές μέσα σε όαση πρασίνου με αιωνόβια πλατάνια, φυσικά καταρρακτάκια και νερόμυλους. Συνεχίζοντας, φθάνουμε στο Εμπορικό Κέντρο Σπάτων (Smart Park) το μεγαλύτερο στην Ελλάδα. Ελεύθερος χρόνος. Καταλήγουμε στο αεροδρόμιο <<Ελευθέριος Βενιζέλος>> για την πτήση της επιστροφής μας στην Λάρνακα. 

 

[Σημ.: Η σειρά εκτέλεσης των διαδρομών μπορεί να αλλάξει χωρίς να παραλειφθεί οτιδήποτε από το πρόγραμμα.]

 

ΤΙΜΗ ΑΝΑ ΆΤΟΜΟ:

ΔΙΚΛΙΝΟ

€ 780

ΤΡΙΚΛΙΝΟ

€ 760

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
€ 975

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

• Aεροπορικό εισιτήριο συμπεριλαμβανομένων των φόρων αεροδρομίου

• Μία βαλίτσα 23 κιλά, μια χειραπασκευή καμπίνας 55cm x 40cm x 20cm μέχρι 8 κιλά, μία τσάντα χειρός/ ώμου

• Διαμονή τρία βράδυα σε ξενοδοχείο 4* στον Βόλο και τρία βράδυα σε ξενοδοχείο 3* στους Δελφούς

• Πρόγευμα καθημερινά

• Αρχηγός/Συνοδός

• ΦΠΑ

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

• Φόροι διανυχτέρευσης / κλιματικής αλλαγής πληρωτέοι βάσει νόμου στην υποδοχή του ξενοδοχείου.( ανά δωμάτιο ανά βράδυ, €3 για 3* και €7 για 4*.

• Ό,τι ρητά δεν αναφέρεται, όπως είσοδοι σε θεάματα, μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, κλπ.

• Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: τηλ. Ινστιτούτου 96 674383 και Skylab Travels - Λευκωσία 22 775639 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ: Προκαταβολή € 250 ευρώ ανά άτομο και εξόφληση, το αργότερο, 21 ημέρες πριν από την αναχώρηση στον λογαριασμό SKYLAB TRAVELS Hellenic Bank 131-01-304803-01.

Για ηλεκτρονικές καταθέσεις ΙΒΑΝ CY320050 0131 0001 3101 30480301  [Στην κατάθεση να αναγράφεται  απαραίτητα το ονοματεπώνυμο του ταξιδιώτη]

Aπαραίτητα στοιχεία: Φωτοτυπία ταυτότητας/διαβατηρίου, αριθμός κινητού τηλεφώνου, ηλεκτρονική διεύθυνση [email]

 

Προυποθέσεις και όροι συμμετοχής στις ιστοσελίδες και www.mastertours.eu και www.skylabtravels.com.

 


Print   Email